Топ 3 билки, които помагат при запек

Запекът е една от болестите, при които употребата на билки е дала много добри резултати

И това е доказано както от многогодишната работа на съвременните билкари, така и потвърдено от историческите сведения, с които разполагаме днес. Още от древността хората са лекували това неприятно състояние с билки. И естествените средства са дали много по-добър ефект от лекарствата, като освен това в не малка част от илачите се съдържа именно билков екстракт.

“Фигурин
Топ 3 билки, които помагат при запек

Топ 3 билки, които помагат при запек

В действителност билките са толкова ефективни при запек, че наистина трябва да се замислим защо тази болест съществува при 99% от страдащите.

Билките могат да помогнат при запек по няколко основни начина:
1. Някои билки помагат на изпражненията да преминават по-лесно.
2. Други билки съдържат гликозиди, които стимулират перисталтиката и движението на мускулите на червата. Те обикновено са само за краткотрайна употреба.

Най-известната билка полезните гликозиди е сена. Тази билка има дълга история на употреба. Обикновено се препоръчва чай от листата на растението. Не се препоръчва за употреба повече от десет дни.

Зърнастец е друга билка, която е била използвана от много билкари. Това растение има по-нежно действие, но това съвсем не означава, че не действа по-качествено. Използва се в обичайната доза и по обичайния начин – като чай, не повече от една супена лъжица, запарена в около 250 мл. вряла вода. И зърнастеца, както и сената не трябва да се пие повече от 10 дни.

Много по-силно е действието на алое вера. Звучи невероятно, но е точно така. Това е същото растение, чиито гел се използва за подпомагане заздравяването на рани и възстановяването на кожата. Всъщност, алоето е силно слабителна билка. Освен това този сок е много, много горчив и неприятен на вкус, ако се случи да го опитате. Алоето обикновено се използва само от време на време.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *