Какво се има предвид под билки за бъбреци?

как действат билките за бъбреци

Билките и бъбреците

Когато говорим за билки за бъбреци, обикновено се има предвид, билки, действащи очистително за уринарния тракт. Освен това те увеличават отделянето на урина и така се изхвърлят излишните и вредни вещества от нашия организъм. Други пък билки за бъбреци имат антисептично действие.
Тези билки за бъбреци, които улесняват прочистването на бъбреците се наричат диуретици.
Обикновено, билковите диуретици се използват при най-различни състояния като високо кръвно налягане, задържане на течности, възпалителни заболявания като артрит, камъни в пикочните пътища и цистит.
Диуретичните билки за бъбреци имат леко действие и обикновено имат осмотично действие. Когато се изхвърлят различни вещества чрез урината, това е съпътствано и с изхвърляне на течности и този осмотичен процес е всъщност билковото действие. Медицинските диуретици действат като помпа, която абсорбира отново вода, а това е доста по-различен процес отколкото този с билки.
Диуретичните билки за бъбреци имат по-силен ефект върху организма при състояния като споменатите по-горе и те действат по различен начин при различните индивиди.
Хербалистите вярват, че някои от използваните билки за бъбреци са по-ефективни за изхвърлянето на отпадъци от нашето тяло. Това може и да е вярно, но все още няма достатъчно научни доказателства в подкрепа на това твърдение. Но диуретиците увеличават уринирането – все едно дали това означава повече изхвърлени отпадъци или урина в повече вода.

Какво се има предвид под билки за бъбреци?
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *