Всички билки за бързо лечение на алопеция ареата (подробно)

Алопеция ареата е заболяване, което се характеризира с окапване най-вече на косата, а билките могат да ви помогнат за неговото лечение.

Описание на заболяването алопеция ареата

Както споменахме в първото изречение става ясно, че заболяването се характеризира със загубата на коса или по точно в определена зона най-вече върху главата. Има и случаи където опадането на космите става и в областите на брадата или бедрата. Алопеция ареата засяга и двата пола, като статистиките показват, че на всеки 100 души 2-ма страдат от това заболяване.

Специалистите твърдят, че това е автоимунно заболяване, при което имунната система сама атакува клетките на космените фоликули. Все още обаче не е изяснена точната причина за появата му. Заболяването не е заразно.

Видове алопеция ареата

Има различни видове на това заболяване, като те се характеризират най-вече според локализацията и „големината“ на опадала коса (големината на голото петно).

1. Алопециа ареата монолокуларис – характерното за този тип е че се наблюдава само едно единствено оголено (оплешивяло) петна върху скалпа.

2. Алопециа ареата мултилокуларис – тук вече става въпрос за много такива оголени петна по скалпа.

3. Дифузна алопеция ареата – характерно за вида е дифузното опадане на косата

4. Алопеция тоталис – това вече е по тежката форма, при която се наблюдава пълното окапване на косата.

5. Алопеция универсалис – тук става въпрос за голи петна навсякъде по тялото – скалпа, бедрата, брадата. Това е най-тежката форма.

6. Тракционна алопеция – окапването на косата често е причинено от ежедневна стегната прическа (конска опашка или кок например). Ако всеки ден пристягате силно косата на едно и също място, растежът на косъма там се забавя, той лесно се къса. Постепенно с течение на времето се появява голо петно.

Непременно погледнете и ТОВА: Как се провежда лечение на алопеция ареата чрез търкане с чесън и топлийки, гълтане на витамини, цинк и мазане с Алпикорт Ф!

7. Трихотиломания – тук става въпрос за обсебващо състояние, при което лицето дърпа и скуби косата си. С течение на времето се оголват петна върху скалпа или се загубва цялата коса.

Андрогенната алопеция

Билки за лечение на алопеция ареата

Билки за лечение на алопеция ареата

Представлява най-разпространения вид оплешивяване, който засяга 40% от жените и 70% от мъжете.

1. Мъжки тип плешивост – започва се с оплешивяване около спепоочията , а на по-късен етап оредяване на косата има при вертекса.

2. Женски тип плешивост – изтънява и започва да се разрежда в горните части на скалпа.

Причини за алопеция ареата

Те все още не са изяснени, но ключови фактори за развитието на заболяването са – генетичната предразположеност, стрес, уплаха, ежедневно натоварване на организма, прием на лекарства, вещества в домашната козметика и други. Други заболявания също могат да отключат алопеция ареата, като сред тях са хипогамагпобупинемия, витилиго, хронични хепатити или други автоимунни болести.

Симптоми при алопеция ареата

Поради бързото развитие и прогресиране на заболяването неблагоприятни симптоми почти не се усещат. Само за няколко денонощия можете да се сдобиете с голи петна по скалпа. Все пак може да се усети нетипичен сърбеж, а след окапването на окосмената зона кожата става по-бледа. Някои от пациентите усещат парене, налично е възпаление на зоните и има слаба болка, но не при всеки тези симптоми са лице.

Билките, които могат да помогнат при алопеция ареата

Лопеция ареата на брадата

Алопеция ареата на брадата

1. Лечение с чесън – нека започнем с това, че чесновото лечение хич не е от най-приятните и може би миризмата ще е най-малкия ви проблем. За сметка на това пък много хора споделят, че с него имат постигнати много добри резултати.

Ето и как протича то – раздразнете кожата на при обезкосменото място, защото това ще стимулира кръвообращанието там. С обелена и срязана на 2 скилидка чесън се натъкват зоните. Ако са по-големи може да са ви нужни 2-3 скилидки. Със сигурност ще почувствате парене и болки.

Прилагате тази процедура всяка вечер, като на сутринта косата се измива. Видими резултати ще имате след 14 дена. На голото петно ще се появят малки косъмчета, които ще са по-здрави от старите.

2. Корени от брей и зехтин – почистени и настъргани корени от брей – 200 грама се заливат с 1 литър зехтин. Буркана се прибира за 20 дена. След престоя се изважда прецежда. Използва се за намазване 1 път на ден върху оголените зони на скалпа. Можете да замените билката брей с бял равнец. Рецептата и начина на приложение е същия.

3. Хрян – използва се прясно изцеден сок от хрян. Той се използва за намазване на обезкосмените зони, като натъркването му в скалпа става с помощта на памучно тампонче. Втривате в зоната докато кожата там порозовее. Използва се 2 пъти на ден.

4. Латинка – по 100 грама от пресните листа на латинката,чемшира и копривата се накълцват. Те се слагат в стъклен съд и се заливат с 500 милилитра 95% спирт. Затваряте и оставяте за престой за 15 15. Изваждате, прецеждате и пресипвате течността в ново чисто шише. Използвате, като лосион за намазване на обезкосмените зони.

5. Кукуряк – смесвате вода и оцет по 250 милилитра. В тях добавяте наситнени коренища от билката – 25 грама. Варите билките докато от отварата остане само половината. Прецеждате, потапяте памучно тампонче и натърквате оголените места. Прилага се един път на ден. С употребата на тази билка трябва да бъдете много внимателни, защото е отровна.

Която и от рецептите да изберете, е важно да знаете, че трябва да се пазят очите.

Всички билки за бързо лечение на алопеция ареата (подробно)
3.4 (68%) 10 votes

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *