Билки за лечение на хемороиди

Представяме ви няколко изпитани народни лекове при болезнени хемороиди:

Маточината лекува хемороиди

* В съд се нарязват на ситно 60 г огнивче, 150 г камшик, 100 г росопас и пак толкова глухарче, по 120 г троскот и пипериче, 80 г чубрица, горска, както и червено и бяло подъбиче по 200 г от всяко едно от двете. След като всички билки се прибавят, сместа се обърква добре. В отделен съд се изваждат 6 супени лъжици от нея и се заливат с литър вода. Поставя се на огъня и след като кипне, се оставя да престои 15 минути. Изцежда се и се прибира. Всяка сутрин и всяка вечер се пие по една водна чаша от отварата, като ефикасно лекува и кървящи хемороиди.

* Няколко по-големи листа маточина (2 или 3) се поставят в 500 г вода и след кипване се оставят да врят около 20 минути. Още докато са топли, но поносими, те се поставят на болното място, а получилата се отвара се изпива. За да има ефект от лечението на хемороиди с маточина, е неoбходимо поне 4-5 дни предписанието да се прилага поне 5 дни.

* Билката цикория помага при лечение на хемороиди, като за целта 50 г от нея се кипват в 600 г вода. Отварата се пие преди обяд, като се спазва този режим поне 30 дни.

Подобни публикации за още четене:
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Билки за лечение на хемороиди

  1. Изпробвала съм някои тези рецепти и само временно имах облекчение. Накрая се принудих да се запиша да ми ги махнат в Он Клиник и изобщо не съжалявам, даже ме е яд че чаках толкова. Облекчението идва бързо, процедурата е безболезнена и после забравяш за тоя ад с тея хемороиди гадни.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *