Валериана, най-популярната от всички билки за нерви

Една от най-популярните билки за нерви е валерианът

билки за нерви

Валериан - билки за нерви

Още щом чуя билки за нерви си представям Валериана, идеалното успокоително средство.  Корените на това растение съдържат летливи масла, летливи алкалоиди и иридоиди, които са доказали действието си като намаляват безпокойството и тревожността и дори противодейства на етанола.

“Фигурин

Валериана е много ефективна билка за стопиране влиянието на проблемите върху нервната система, а не подтиска нормалното съзнание. Това помага на пациента да продължи да изпълнява умствена дейност без да става сънлив, без да губи усещане и съзнание или депресия. Валериана може да се взема дори и преди да се явите на изпит за шофьорска книжка.

Друга не по-малко известна сред българките билки за нерви е Върбинката. Тя не помага при депресия, но силно защитава и предпазва черния дроб. Френското и наименование е “Herbe Sacre“, а английското „Holy Wort“. Върбинката е  една от седемте свещени билки на Друидите. (Друидската медицина е работила над психологическата основа на болестта, като се опитва да излекува първо психиката преди тялото.)

Днес ние използваме Върбинката заради антиспазматичното й действие, което се дължи на гликозида вербеналин. Едно изследване на китайските учени, проведено наскоро, свързва растението с разширяването на артериите в мозъка, което обяснява ползата от Върбинката при лечение на мигрена, особено когато този проблем се  комбинира с чернодробна конгестия.

Има разбира се много билки за нерви, но Валериана и Върбинката не притежават странични действия не пречат да изпълнявате ежедневните си задължения.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *