Билки за отслабване след раждане

Много млади жени непосредствено след раждането се замислят да започнат диета, за да възвърнат своята стара форма. Но е необходимо да се изчакат поне 6 седмици, за да се подготви организма и да се настрои на новата вълна. Да не говорим, че диета е абсолютно противопоказна, ако кърмите. Както и прием на билки за отслабване след раждане, които ще ви предложим. Преди да започнете да приемате каквато и да било билка или хранителна добавка (често те са направени на основата на билки), задължително се посъветвайте с лекаря си и задължително знайте, че кърменото бебе е здраво бебе, затова ако сте започнали вече по този начин да храните детето си, не правете глупостта, да го отбивате, само за да си „начешете“ крастата, за да имате пак тънк аталия. Това може да стане и после. И така, ако вече сте минали периода на кърмачеството или просто не сте имали възможността да го правите, то може да пристъпите към прием на билки за отслабване.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Масло от вечерна иглика

Маслото от тази билка често се използва за отслабване, въпреки че няма научни доказателства за тези му свойства. Билката е много силна и се прилага също при пристъпи, припадаци, кръвни разстройства, затова в никакъв случай не бива да се приема от бременни жени, от хора, приемащи антикоагуланти или претърпели скорошна операция.


Женско биле
Женското биле е растение, което най-често се прилага при хранителни разстройства, но научно доказано е, че помага и за отслабване. Въпреки това обаче са описани и случаи, в които билката предизвиква задържане на вода в организма, а по този начин горенето на мазнини се осуетява. Кърмещите майки трябва да внимават, ако приемат хранителни добавки – в съдържанието им не трябва да има женско биле. Прекалено честата употреба на тази билка или предозирането на организма с нея може да е много опасно и да доведе до увреждане на бъбреците.

Конска опашка
Тази билка също е доста популярна със свойството си да ускорява метаболизма, но все още е предмет на изследване от страна на медиците. Бременните жени не трябва да приемат билката или хранителни добавки, които я съдържат. Женското биле не трябва да се приема и заедно с медикаменти, съдържащи литий.

Още няколко растения
Синьо-зелените водорасли и черният чай също са сред билките, които най-често присъстват като компоненти в хранителните добавки за отслабване. Но и тук, както при останалите растения, дискусиите продължават – някои медици твърдят, че билките помагат за ускоряването на метаболизма, други все още се съмняват. Но всички са съгласни с две твърдения: първо – билките са за предпочитане пред лекарствата, второ – в никакъв случай не бива да подценяваме силата им и да прекаляваме с употребата им без лекарско знание.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *