Билки за повишение на тонуса

Билките са един чудесен дар от природата, който освен, че ни лекува, в случаите, когато традицонната медицина се оказва безсилна или когато не искаме да се тровим с лекарства, а също така използваме и като профилактика срещу сезонни или хронични болести. Много добре те могат да ни помогнат и когато тялото ни е преуморено.

“Фигурин

Няма по-приятен, лесен и бърз начин да се заредим с енергия от така добре познатите ни билки! Едни от билките, които се радват на най-голяма популярност, когато на дневен ред е въпросът, свързан с повишаването на енергията и тонуса, са сибирският женшен. Копривата, зеленият чай, още гинко билоба и Рейши.

Гинко билобата пък е билката, която успешно подпомага притока на кръв, което, от своя страна, е предпоставка за по-добра мозъчна дейност – създава усещането за бодрост и усилва паметта.

Сибирският женшен е този, на който най-често се доверяват спортистите, защото той зарежда тялото с издържливост, като в същото време намалява стреса и неутрализира умората. Той се приема под формата на чай, но могат да бъдат открити и капсули и таблетки със същия ефект.

Зеленият чай пък се използва като естествен стимулант, който има редица ползи по отношение на човешкото здраве. Той е известен най-вече с мощния си андиоксидантен ефект.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *