Природни средства в борбата с мозъчния удар

Инсултът е коварна болест – идва неочаквано и има много тежки последици. Хубаво е за профилактика да се яде чесън и по един път на ден да се приемат по 1-2 ч.л. цветен прашец до 5-10 дни.

Ако вече сте се сблъскали с това заболяване, добре е болният да взима настойка от преградки на орехи. Взимат се преградките от 3 кг. орехи и се заливат с 1 литър водка (ракия). Оставят се да киснат 14 дни. Приема се по 1 ч.л. 3 пъти на ден. Лечението се провежда два пъти годишно, като всеки курс продължава докато се изпие цялото приготвено количество от настойката.

Демир бозан билки за бъбреци

В случай, че болният е получил парализа на крайниците се приготвя смес от 500 мл. ракия (водка), две пакетчета смлян черен пипер и две пакетчета лимонтузу. С тази смес се маже болното място, като преди това се разклаща добре.

За сърдечно болни и хипертоници се приготвя следния еликсир:

200 гр. добре измити, смлени пресни корени от черница се заливат с 1 литър хладка вода. Оставят се да киснат един час, след което се поставят на котлона да врят 15 минути на бавен огън. Престоява още един час и се прецежда. Количеството е за 20 дни. Чаят се пие по 150 мл. 3 пъти на ден. Трябва да се съхранява на тъмно и хладно място.

По същия начин се приготвя и чай от кората на черница или от пъпки и листа на черница, който помага и при диабет.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *