Оставете килограмите на билките, те ще се справят с тях!

Фитотерапията (билколечението) е най-древният начин за борба с болестите

Освен че е диуретик, репеят например ускорява метаболизма на мазнините. 2 с.л. изсушени и нарязани на ситно корени от репей се заливат с чаша гореща вода и се варят на бавен огън в продължение на 10 – 20 минути. След охлаждане отварата се прецежда и се приема по 1 с.л. между отделните хранения – при пристъп на глад.

Оставете килограмите на билките, те ще се справят с тях!

Копривата действа на клетъчно ниво и притъпява апетита. Ако си приготвите чай от коприва, ще обогатите организма си с витамини и ще намалите теглото си.

Лененото семе е отлично слабително средство, което понижава апетита. То е богато на целулоза, витамини и белтъчини. Редовната му употреба способства за стабилизирането на нивото на захарта в кръвта. За повишаване на имунитета и изгубване на наднормените килограми трябва да приемате ленено семе 1 – 2 часа преди ядене.

Демир бозан билки за бъбреци

Плодовете на глога ускоряват процеса на преработване на храната в стомаха и стимулират дейността на щитовидната жлеза и надбъбречните жлези. Плодовете глог могат да се добавят при приготвянето на лечебни чайове.

Фитотерапията (билколечението) е най-древният начин за борба с болестите и все по-успешно се прилага при лечението на редица болести. Но фактът, че билките са дар на природата не означава, че те могат да бъдат използвани безразборно .

Специалистите предупреждават, че никога не трябва да се използват билки без да се знае как действат, как трябва да се приготвят за приемане и как да се прилагат.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *