Билки, които понижават високото кръвно налягане

Ако страдате от високо кръвно налягане, потърсете някоя от тези билки!

Представяме ви няколко билки и билкови рецепти, които понижават високото кръвно налягане и облекчават симптомите, свързани със здравословното неразположение.
Първата билкова рецепта се приготвя от глог, шипка и чубрица. За целта е необходимото по 2 супени лъжици от въпросните билки да се смесят и да се залеят с 350 мл вода. Отварата се кипва за минутка на огъня за минутка, след което се оставя за малко и се прецежда. Изпива се в рамките на деня на 3 равни части.

Търсете билки при високо кръвно налягане!

Ето кои билки помагат при високо кръвно налягане!

Здравецът също е билка, която понижава високото кръвно налягане. За целта е необходимо преди всяко хранене през деня да се яде по едно листче здравец. Ако на организма не му понася, приемът на билката се преустановява.
Синапеното семе също понижава високото кръвно налягане. За целта е необходимо по веднъж на ден около обяд да се взема по половин чаена лъжичка синапено семе, познато още като хардал. Терапията продължава 10 дни.
Друга билка, която се препоръчва при високо кръвно налягане, е черницата. От нея се използват листата, като 5-6 от тях се заливат с чаена чаша гореща вода и се оставят да поврят 2-3 минути. След това се сваля от огъня, прецежда се и се пие на 3 равни части през деня.

социални мрежи

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *