Билки лекуват синузит

Всяка година се регистрират нови случаи на хора, страдащи от възпаление на синузите, заради прекаленото замърсяване на въздуха. А синусите, като своеобразни филтри на човешкия организъм, не успяват да си свършат работата и да филтрират правилно и ефикасно въздуха.

“Фигурин

Синусите действат като филтър, през който въздуха преминава и отива към белите дробове, пречиствайки се от токсините и отровните вещества. Ето няколко билкови рецепти, с които ще прочистим синусите си и ще предотвратим появата на синузит или ще облекчим симптомите на вече появил се синузит.

Направете отвари от следните билки и гарантирано ще се справите със синузита: корени от бяла ружа, листа от лопн, кора от бряст, лобелия и звездица.

Корените на бялата ружа съдържат слузестите вещества, които втечняват и премахват секрецията, натрупала се в синусите и могат да прекратят дразненето. Полезни за лигавицата на синусите са още витамин А и цинк, които също се съдържат в корените на бялата ружа.

Пиeнeтo нa чaй oт лиcтa нa лoпeн имa cтpaшнo cилнo дeйcтвиe cpeщy cинyзит, тъй като успокоява кашлицата, спира дразненето и премахва слузта от синусите. Листата на лопена подхранват и заздравяват синусите.

По принцип чай от гореизброените билки се вари след като се смесят равни количества от всяка билка. И все пак, за да бъдете уверени какво правите, е добре да се консултирате със специалист-билкар, както и със своя лекуващ лекар.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *