Кои билки помагат при лошо храносмилане?

Помогнете на стомаха си да преодолее тежестта от Великденската трапеза

Лошото храносмилане, газовете и подуването на корема засяга всички нас. За щастие има много добри билки, които подпомагат действието на храносмилателните ензими. Те се борят с бактериите и облекчават състоянията на тежест, заради образуване на газ в корема.

“Фигурин
Кои билки помагат при лошо храносмилане?

Кои билки помагат при лошо храносмилане?

Последна актуализация на статията: 26 април 2015.

Въпреки това лошото функциониране на храносмилателната система е повече от сериозен проблем.

Повечето лекарства с рецепта се концентрират върху намаляване на стомашната киселина, което облекчава симптомите на киселини и газ, но може да взаимодейства с храносмилателния процес.

За да е наред всичко, ние трябва да сме в състояние да превърнем храната в във форма на енергия за тялото.

Лошото храносмилане може да се изрази по много начини, не само като колики, тежест и киселини в стомаха, но с други прояви като хронична умора, наддаване на тегло и лоша работа на имунната система.

От ресторантите на www.foodpanda.bg винаги хубава храна по ваш избор!

Горчивите треви са ненадминати при приготвянето на стомашни тоници и чайове. Те подобряват апетита, насърчават образуването на храносмилателни сокове и потока им към жлъчката. Анжелика, корен от тинтява, червен или жълт кантарион и лайка са добър избор.

Консумация на само една малка чашка горчиви билки преди хранене подобрява храносмилането и предпазва от киселини в стомаха, газове и подуване на корема.

Месото е най-тежката храна за стомаха и трябва много енергия, за да се преработи както трябва. Чушки, лук, чесън, джинджифил, лимонова трева и други подправки трябва да се използват за готвене на месо. Не само, че те добавят вкуса, но тези билки и подправки са много важни в подпомагането на организма правилно и безпроблемно да функционира.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *