Билкова рецепта помага при миома!

Миомата е най-честият тумор на матката

Въпреки че самата дума тумор звучи страшно и в обществото се използва като синоним на рак, миомата практически няма нищо общо с това заболяване. Според някои проучвания миома може да бъде открита в до 40% от жените на възраст над 35 години. Много от тях нямат оплаквания и вероятно никога няма да разберат за наличието й.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Миомата е най-честият тумор на матката

В момента медицината не може да отговори защо точно определена жена има миома, а друга не. Ясна е връзката с наследствеността – често се наблюдава при майка и дъщеря, сестри, но това не е абсолютно правило. Диагнозата може да се постави при профилактичен преглед или такъв, вследствие на оплаквания на пациента.Причините за възникване на миома не са известни. Предполага се, че този тумор се причинява от повишено ниво на естрогените (женските полови хормони).

Билкова рецепта при миома на матката:

Начин на приготвяне – смесват се и се разбъркват внимателно по 30 г коренища от очеболец, цвят от невен, листа от бяла бреза, кори от калина и листа от боровинки, 10г стръкове от бял равнец и 50г листа от ягода. 1 супена лъжица, от така получената смес, се залива с 300 мл вряща вода. Кисне 30 минути и отварата се прецежда. Пие се по 100 г 3 пъти дневно преди хранене.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *