Билки, които успокояват нервния стомах

До болки в стомаха се стига предимно от неправилно хранене, алкохол, цигари, стрес

Стомахът може да излезе от равновесие и от най-дребните дразнители. Това най-често са неправилното хранене, алкохолът и цигарите, както и стресът. Така се стига до различни неприятни стомашни оплаквания – болка, тежест, подуване, киселини и други. Вижте кои билки може да приложите за успокоение на стомаха.

Нервния стомах укротете с тези билки

Ангеликата успокоява нервния стомах, намалява газовете и коликите. Също така действа противовъзпалително, поради което е ценна за превенцията на язви.

Белият трън съдържа силимарин, известен с това, че предпазва клетките на черния дроб от увреждане. Подобен ефект има и за лигавицата на стомаха.

Женското биле е прочуто със своята сладост. Има успокояващ ефект и регулира киселинността.

Змийското мляко е широко разпространено в България. Някои части от него са отровни, но други имат позитивен спазмолотичен ефект върху стомаха. В допълнение блокира свободните радикали и има противовъзпалителен ефект.

Демир бозан билки за бъбреци

Кимът е известен като кулинарна подправка и се използва в комбинация с трудно смилаеми храни – намалява подуването на корема и спазмите, регулира стомашните сокове.

Лайката действа успокояващо, като помага при язвена болест и при гастрит. Има противовъзпалително и противомикробно действие.

Маточината намалява спазмите на стомаха и подуването, също е и антиоксидант и блокира свободните радикали.

Ментата има противовъзпалителен ефект и помага при язви и гастрит. Действа успокоително, помага при гадене и регулира стомашните киселини.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *