Билка помага при оток на гърдата у кърмачките!

Овчарска торбичка успокоява отока на гърдата

Кърмещите майки често получават оток на гърдите. Добрата хигиена с изключително важна за тях. Преди всяко кърмене – добре измивайте гърдите си. Не използвайте силно ароматизирани сапуни – бебето не харесва натрапчивите миризми. Ако мажете зърната и арeолите с крем, преди храненето трябва да го отстраните с вода (минерална или преварена).

Билка помага при оток на гърдата у кърмачките!

Преди кърменето често гърдите стават много твърди, напрегнати и болезнени. Това може да затрудни сукането. За да предотвратите трудностите, гърдите ви трябва да се отпуснат. Може да ги затоплите с топла хавлия. Изцедете малко мляко, докато ареолата омекне. Чак тогава пристъпете към кърмене. За да избегнете разраняване на зърното, уверете се, че бебето е поставено правилно на гърдата и позата, която сте заели, е удобна както за вас, така и за него. Много е важно пеленачето да обхване зърното и част от ареолата с широко отворена уста, а не да смуче зърното като сламка.

В случаите на оток на гърдите помага запарка от овчарска торбичка.

Начин на приготвяне – две препълнени шепи билка се поставят в сито над тенжера с кипяща вода. При изпаряването на водата билката се загрява. Съдържанието на ситото се изсипва върху чиста ленена кърпа и се слага върху подутата гърда. За запазване на топлината, запарката се покрива с мека, топла кърпа.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *