Кои билки за отслабване са безвредни?

Разбира се, не бива да се злоупотребява с тях

От стари времена билките се използват както за лечение, така и с цел отслабване. Ефектът им се обяснява с въздействие върху метаболитните процеси в организма или термогенезата му.

Безвредни билки за отслабване, но да не се злоупотребява с тях

Според американската агенция по храните и лекарствата, билките и хранителните добавки, които могат да бъдат използвани за отслабване и са по-безопасни за здравето, когато не се злоупотребява с тях, са:

Зелен чай

Зеленият чай е полезен заради съдържанието на кофеин и антиоксиданти, които действат стимулиращо на обмяната на веществата.

Водорасли или келп

Ускоряват функциите на щитовидната жлеза, а това от своя страна подобрява метаболизма.

Джинджифил

Джинджифилът също влияе на метаболитните процеси и подобрява притока на енергия.

Коприва

Копривата има свойството да стимулира отделянето на топлина от организма.

Всички растения, които съдържат веществото капсаицин, който подобрява храносмилането, обмяната на веществата и изгарянето на мазнини. Богати на касаицин са лютите чушки.

При прием на билки и хранителни добавки за отслабване трябва да се има предвид, че организмът се натоварва да отделя енергия без да приема калории. За да се предотвратят проблеми със здравето, каквито са констипацията и чревните проблеми, трябва да се изпълняват две важни изисквания: да се приема повече вода и да се консумират храни, богати на фибри – ябълки, боб, грах, овесени ядки.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *