Билки повлияват при киселини в стомаха

Всеки може да получи киселини в стомаха. Те се появяват по различни причини-обилно хранене, тежка храна, консумация на чесън, лук, алкохол и т.н. Бременните също често имат подобни проблеми. Каквато и да е причината за възникването им, чувството не е никак приятно. Ето няколко билки, с които можете да се отървете от досадните киселини.

“Фигурин

Джинджифилът предпазва стомаха, като намалява неговата киселинност. Освен това той действа стимулиращо на храносмилателната система. Може да се приема под формата на сок (прясно изцеден) или под формата на чай с максимална доза от 200-400 грама дневно.

Маслото от анжелика повлиява много добре при колики, газове и парене в стомаха и при възрастни, и при деца. Тя има газогонно и успокояващо действие върху стомашно-чревния тракт. Най-полезен е прясно изцедения сок от анжелика, но може да се използва и сушена.

Успокояващо действие оказва корен от бяла ружа. В него има високо съдържание на клей. Билката се използва специално за лечение на стомашни киселини и болки свързани с тях.

За облекчаване на болезнено храносмилане и лечението на колики, киселини в стомаха и гастрит се използват цветовете на лайката. В лайката се съдържа бизаболол и азулен, които намаляват спазмите и възпаленията на стомашно-чревния тракт.

Кимионът и копърът са билки, които стимулират храносмилането и действат антимикробно. Съдържанието на етерични масла в тях подобряват на храносмилането, като намаляват спазмите в гладките мускули и подобряват перисталтиката.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *