Билки, понижаващи високото кръвно налягане

Представяме ви няколко билкови комбинации, които са изключително ефикасни за понижаване на високото кръвно налягане. Важно е да се знае обаче, че страдащите от хипертония могат да им се доверят само и единствено ако състоянието им е сравнително леко. При по тежки форми на заболяването задължително е посещението при специалист.

Основните съставки на на комбинациите, които ще ви предложим, са дилянка, зимзелен, планински хвощ, хмел, живовлек, дяволска уста, здравец, глог и други.

Първата рецепта за понижаване на кръвното наляган предвижда в сух съд да се поставят 60 грама цвят от глог, 40 грама корени от здравец, 50 грама стръкове от полски хвощ, и по 30 грама стръкове от бял имел и листа от маточина. Съставките се разбъркват добре  и 2 супени лъжици от тях се поставят в чаша с вряла вода. След като престои така един час, от отварата се пият по 50 милилитра преди трите основни хранения през деня. Смята се, че билкова комбинация е толквоа ефикасна, че успешно се справя със симптомите на началния стадий на хипертония.

“Фигурин

Другият билков лек срещу хипертония се приготвя като в съд се прибавят 80 грама цвят от глог, 30 грама корени от дилянка, 20 грама корени от здравец и по 40 стръкове от бял имел, от хвощ, шишарки от хмел и цвят от бъз. Когато всички съставки са налице, 2 супени лъжици се запарват в 400 милилитра вряла вода. След един час запарката е готова, като от нея се пие по три пъти на ден преди хранене по 100 милилитра. Тя помага при хипертония с атеросклероза.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *