Билки против бръчки според типа на кожата

Красивата кожа е стремеж на жените от незапомнени времена, затова ще се опитаме да ви дадем няколко прости и лесни рецепти използващи билки против бръчки

За съжаление, колкото и да е здрава нашата кожа, тя търпи промени и увреждания, в резултат на възрастта ни, атмосферни влияния, безсънни нощи, стрес, тютюневия дим и дори и редица козметични продукти. Когато кожата ви изгуби своята еластичност, свежест и здравина, се образуват малки бръчици.

Един от най-рационалните начини да се преборите с проблема, е като използвате редица рецепти произлизащи от народната медицина, с билки против бръчки. Техните богати на лечебни и биологично-активни вещества, на етерични масла, на витамини сокове са сред най-подходящите средства без странични ефекти.

Макът е само една от многото билки против бръчки

Макът е само една от многото билки против бръчки

Важно е да сте наясно какъв вид точно е кожата ви.

1. Запарка от мак при суха кожа за изглаждане на бръчките – ако тя е по-скоро суха, можете да изгладите ситните бръчици по нея с помощта на запарка от мак. Необходими са ви четири свежи цвята от растението. Попарвате ги в гореща вода и оставяте да престоят около час. След това прецеждате, без да изхвърляте утайката, и с така получения тоник, обтривате обстойно кожата, като наблягате на проблемните зони. След това наложете с кашичката от маковите цветова за петнадесетина минутки и изплакнете с не много топла вода. Процедурата повтаряйте поне два пъти дневно.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

2. Лайка за изглаждане на бръчките при мазна кожа – ако кожата ви е по скоро мазна, можете да се доверите на лайката. Необходими са ви десет грама от сушената билка, които заливате с чаша бяло вино една чаена лъжичка салицил на прах (намира се лесно по аптеките). Сместа преседява пет дена и след като я прецедите, приготвяте компрес от течността. Държите го докато изсъхне върху кожата ви. Повтаряте процедурата два пъти и след нея не изплаквате лицето си. Тази рецепта се прилага само веднъж на десет дена.

3. Жълт кантарион при чувствителна кожа за изглаждане на бръчки – ако вашата кожа е склона към раздразнения и зачервявания, то от всички билки против бръчки, можете да се доверите на жълтия кантарион. Необходими са ви свежи цветове от растението, които да залеете със зехтин, като съотношението им е едно към две. Сместа трябва да покисне около месец, в покрит стъклен съд. Когато вашия извлек е готов, изплакнете с хладка вода кожата, където ще поставяте лека и я оставете да изсъхне сама. Нанесете чудодейния лек против бръчки върху кожата си и оставете да подейства около час, като след това измиете лицето си първо с топла, а после и с по-студена вода. Бурканът с извлека може да се съхранява във хладилник повече от година.

Важно е да знаете, че след като установите кои са подходящите за вас билки против бръчки, и приготвите рецептата си, трябва да предпазвате очите, носа и устата си от попадане.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *