Билки против косопад – най-доброто за вашата коса

Вече сте опитали всеки медикамент, за да предотвратите падането на косата ви, а нищо не помага, опитайте тогава силата на тези билки против косопад и се радвайте на гъста, мека и сияйна коса.

Рецептите, които ни препоръчва народната медицина, използващи билки против косопад, които ще намерите в интернет пространството и които ще ви препоръчат ваши познати са много. Именно за това ние избрахме няколко от най-ефикасните и сега ще ви споделим как да си ги приготвите. Но преди да започнем с тайните на приготвянето, трябва да поставим няколко прости правила, необходими за да получите желания ефект от домашно приготвената маска или лосион, тъй като някой от растенията могат да бъдат слабо токсични.

Билки против косопад

Билки против косопад

1. Никога не използвайте съдът, в който варите билките, за други цели.

2. От билките, които ще ви препоръчаме, ползвайте само водния извлек – така няма да проникнат на по-голяма дълбочина отколкото спиртните или маслените запарки и да причинят по-големи щети на кожата на главата.

3. При нанасяне на приготвения от вас лосион, пазете очите и устата от проникване.

4. Измивайте добре ръцете си.

След като установихме тези малки правила, или по-скоро важни мерки за безопасност, нека преминем и към самите рецепти, ползващи полезни билки против косопад.

Вземете по 10 грама корени от репей и листа на бръшлян, сварете ги в 500 мл вода и след като изстине, нанесете течността с леки масажни движения само в корените на косата.

Опитайте и с кукуряк. Вземат се 25 грама корени от растението и се варят в равни количества вода и оцет, докато така приготвяния лосион остане наполовина. След прецеждане се нанася в корените на косата.

Розата, освен красиво цвете, може да бъде и полезна в борбата с косопада. 50 грама от цветните и листа, запарени в половин литър вода ще тонизират кожата на главата ви и ще намалят загубата на коса.

Причините за възникване на косопад могат да бъдат много и различни. Преумора, бременност, стрес – всичко може да доведе до загуба на коса. Но не се отчайвайте! Опитайте по-горните рецепти с билки против косопад и сами ще се уверите, че може да избегнете скъпите и ненужни препарати, които се опитват да ви продадат!

Билки против косопад – най-доброто за вашата коса
4.9 (97.14%) 7 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *