Билки помагат при бъбречни заболявания

Бъбречните заболявания са чести, опасни и лечими

Всеки ден през нашите бъбреци преминава около 1500 – 2000 литра кръв – 1/5 от изтласкваната от сърцето. От тази кръв бъбреците филтрират около 200 литра първична урина, която впоследствие концентрират до около 1,5 литра.

Бъбречните заболявания са чести, опасни и лечими

Освен тази внушителна работа, бъбреците имати ред други важни функции – помагат да се поддържа кръвното налягане, да се произвеждат червените кръвни клетки, да се поддържат костите здрави.

Поради важните функции, които изпълняват бъбреците, тяхното увреждане е опасно. Бъбречните заболявания са чести, опасни и лечими… но само ако бъдат открити навреме! Ако не бъдат открити и лекувани своевременно, бъбречните заболявания се развиват и стигат до така наречения „краен стадий на бъбречно заболяване”. За да живее човек с такова тежко увреждане на бъбреците, той се нуждае от лечение с диализа (хемодиализа или перитонеална диализа) или от бъбречна трансплантация.

“Демир

Предлагаме ви тази лесна и ефикасна билкова рецепта, с чиято помощ ще предпазите бъбреците си.

Начин на приготвяне – да се напълни 1 чаена чаша със зрели шипки, 1 кафена чашка със ситно нарязани корени от троскот, 7 ореха леко да се чукнат, за да се пропукат и всичко това да се залее с 2 л вода. Да се вари, докато остане половин литър течност. След което се прецежда и се пие по 1 кафена чаша след всяко хранене – сутрин и вечер.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *