Билкови рецепти при камъни в бъбреците!

Това е една от най-разпространените болести

Бъбречнокаменната болест е едно от най-разпространените заболявания на бъбреците и пикочните канали. Тя засяга хора от всякаква възраст, но най-често тези от 20 до 40 години.

Една от причините за появяване на камъни е наличието на възпалителен процес и нарушената динамика на урината. Най-често камъни се образуват в единия бъбрек, обикновено десния. Те са различни по големина – могат да са като песъчинки, а могат да пораснат и като един голям мъжки юмрук.

Билка.инфо ви предлага следните изпутани билкови рецепти, с чиято помощ ще се оттървете от „тежеста” на камъните в бъбреците.

Начин на приготвяне и употреба – 2 ч. л. листа от билката мечо грозде киснат 12 часа, залети с 1/4 л студена вода. След прецеждане настойката се загрява до кипване, изчаква се малко да се охлади и в течността се разбърква 1/5 ч. л. сода бикарбонат. Дозата за един ден е

“Фигурин

Бъбречнокаменната болест е едно от най-разпространените заболявания!

чаени чаши чай (неподсладен).

Начин на приготвяне и употреба – 5 г листа от мента, 10 г хвощ и 20 г мечо грозде се смесват добре. 2 ч. л. от сместа се заливат с 250 мл, разбъркват се добре и се оставят да престоят 12 часа. Прецедената течност се кипва на котлона. В нея се разбърква 1/5 ч. л. сода бикарбонат. Дозата се изпива  на 3 пъти през деня.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *