Ето ви подходяща рецепта за имунитет през този сезон

Резките температурни смени не позволяват на тялото да се климатизира подобаващо

Възпалено гърло, запушен нос, замаяност… Грипният сезон по това време на готина обичайно е в разгара си заедно с всички тези мъчителни симптоми.

Грипният сезон чука на вратата!

Резките климатични промени, както и „незнанието” как най-подходящо да се облечем за да сме подготвени за тях, се отразяват пагубно на оргнганизма ни.

Резките температурни смени не позволяват на тялото да се климатизира подобаващо, а това от своя страна, води до влошаване на здравословното ни състояние.

Но хапчетата не са единствената защита през този сезон. Билка.инфо ви предлага даровете на природата, с чиято помощ ще се избавите от настинки и хреми.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Маточината има доказано болкоуспокояващо и противогърчово действие. Тя е добър лек срещу мигрената, която измъчва много хора през студените месеци. Също така действа много добре на проблеми с дихателната система. Предписва се също при неврози, сърдечни неврастении и мигрена. Маточината е полезна и при хора с високо кръвно, виене на свят и нередовна менструация. Най-добре е ежедневно да се пие запарка от маточина за укрепване на имунната система.

Начин на приготвяне – 8 чаени лъжички от билката се заливат с 500 мл вряща вода. Оставят се да киснат за около 5 – 6 минути, след което се прецежда. Подслажда се с мед.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Ето ви подходяща рецепта за имунитет през този сезон

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *