Ето тези рецепти повлияват на РЕВМАТИЗМА!

Те са доказали своята ефективност в борбата с тази болест

Ревматичната болест е последица от инфекция, причинена от стрептококови бактерии. Най-често стрептококите се заселват и развиват в носоглътката, като причиняват ангина, синуит, скарлатина. Около 3% от преболедувалите от стрептококова инфекция заболяват след това от ревматизъм.

Усетете свободата на движенията!

Решаваща роля за поява и развитие на ревматичната болест има повишената чувствителност на организма и имунната му система към стрептококите – те предизвикват ревматично заболяване само когато организмът стане свръхчувствителен към тях.

Билка.инфо ви предлага следните билкови рецепти, които са доказали своята ефективност в борбата с ревматизма.

Начин на приготвяне и употреба – На слаб огън в 500 мл вода се варят стрък бял пелин и стрък бял равнец, за около 15 минути. След като изстине отварата се прецежда и към нея се добавя 2 супени лъжици мед. Приема се по една кафена чашка 3 пъти дневно преди хранене.

“Фигурин

Начин на приготвяне и употреба – Смилат се на прах 250 г сухи чушки /по-добре люти/, смесват се с 1 л. спирт и 300 мл зехтин или свинска мас. С получената смес през вечер се разтриват болните места или цялото тяло.

За да постигнете желаните резултати е желателно да комбинирате билковите рецепти с „лечебна почивка” е известна още като почивка на легло. Тя се свързва с намаляване на физическия или емоционален стрес, облекчаване на болката, и позволявайки на тялото да се възстанови, чрез повече сън.

 

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *