Ето тези рецепти повлияват на РЕВМАТИЗМА!

Те са доказали своята ефективност в борбата с тази болест

Ревматичната болест е последица от инфекция, причинена от стрептококови бактерии. Най-често стрептококите се заселват и развиват в носоглътката, като причиняват ангина, синуит, скарлатина. Около 3% от преболедувалите от стрептококова инфекция заболяват след това от ревматизъм.

Усетете свободата на движенията!

Решаваща роля за поява и развитие на ревматичната болест има повишената чувствителност на организма и имунната му система към стрептококите – те предизвикват ревматично заболяване само когато организмът стане свръхчувствителен към тях.

Билка.инфо ви предлага следните билкови рецепти, които са доказали своята ефективност в борбата с ревматизма.

Начин на приготвяне и употреба – На слаб огън в 500 мл вода се варят стрък бял пелин и стрък бял равнец, за около 15 минути. След като изстине отварата се прецежда и към нея се добавя 2 супени лъжици мед. Приема се по една кафена чашка 3 пъти дневно преди хранене.

Начин на приготвяне и употреба – Смилат се на прах 250 г сухи чушки /по-добре люти/, смесват се с 1 л. спирт и 300 мл зехтин или свинска мас. С получената смес през вечер се разтриват болните места или цялото тяло.

За да постигнете желаните резултати е желателно да комбинирате билковите рецепти с „лечебна почивка” е известна още като почивка на легло. Тя се свързва с намаляване на физическия или емоционален стрес, облекчаване на болката, и позволявайки на тялото да се възстанови, чрез повече сън.

 

Ето тези рецепти повлияват на РЕВМАТИЗМА!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *