СЧУПЕН крак, ръка?! Ето тази рецепта е за бързо ЗАЗДРАВЯВАНЕ на костите!

Билка.инфо ви представя билкова бяна със слез за по-бързо зарастване на счупеното

Всички ние сме били деца и знаем, че няма нищо по-хубаво от детско усещането за свобода, което идва с катеренето по дървета и бягането из поляните. Това може да завърши или с някое неприятно ожулване по коленете или лактите, в добрия случай, или в по-неприятния – с фрактура на някоя от костите.

Демир бозан билки за бъбреци

Радвайте се на свободата от гипса!

Счупването на костите представлява нарушаване на целостта на костта в различните оси. Възможно е счупването да не обхваща цялата обиколка на костта, а само част и двата сегмента да не са изцяло разделени, това е така нареченото спукване на кост.

На мястото на счупването се опипва болезнена подутина. Като след разпознаването на счупването крайникът трябва да се обездвижи с превръзка или шина, като обездвижването обхваща и двете съседни на счупването стави.

Времето, необходимо за задравяването на фрактурата, е различно. От два месеца за заздравяване на бедрена кост, до 6-9 месеца – за гръбначен прешлен.

За да съкратите това време и за да подпомогнете на заздравителните процеси, ние от Билка.инфо събрахме на едно място най-добрите билки, използвани за задравяване на костите, а така също – и за лечение на счупени кости.

Това са само част от най-използваните билки, още от древноста до наши дни – слез, коприва, хвощ, овесена слама, люцерна, ечемик, кори от бял дъб, магданоз,както и бяла ружа, живовляк, глухарче дори и морски водорасли.Но всички те трябва да се взимат след обстоен медицински преглед и под лекарския контрол на природолечител.

Билкова бяна със слез за по-бързо зарастване на счупеното:

Начин на приготвяне – Две препълнени шепи слез се накисват и оставят да пренощуват в 5 литра студена вода. На следващия ден водата се затопля да необходимата температура за ръцете и краката, които се киснат в нея в продължение на 20 минути. Затоплена отново водата може да се използва още два пъти.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “СЧУПЕН крак, ръка?! Ето тази рецепта е за бързо ЗАЗДРАВЯВАНЕ на костите!

  1. Една приятелка е с остеопороза и си е счупила ръката преди няколко месеца. Още от първата бутилка сок от нони почувства подобрение в подвижността на ръката си. Спирулината също е много полезна, защото съдържа в пъти повече минерали, витамини и аминокиселини и съдейства за по-бързо зарастване на рани и счупени кости.http://kafeganoderma.wordpress.com/statii/

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *