Билкова рецепта за хемороиди

Страдащият от хемороиди се опитва да „живее” с проблема си, но има лек.

Хемороидите са заболяване, засягащо кръвоносните съдове на аналния канал. Нормално съществуващите в тази зона кръвоносни сплетения се разширяват и се появява тенденция за излизането им извън ануса. Те са толкова разпространени и се смята, че през живота си 90% от хората понякога се срещат с това заболяване. Хемороидите са по-често срещани в индустриалните страни. По статистически данни повече от 10 % от възрастното население страда от хемороиди.

“Демир

Страдащият от хемороиди се опитва да „живее” с проблема си, но има лек.

Конкретната причина за поява на хемороидите не е известна. Изправеното положение на човека оказва високо налягане в ректалните вени, водещо до тяхното болестно разширяване. Предразполагащи фактори са: хроничен запек и диария, бременност, заседнал начин на живот, наследственост и др.

Страдащият от хемороиди се опитва да „живее” с проблема си, най-често поради страх от възможностите за лечение, които предлага съвременната хирургия. Голяма роля играе и „профилактиката” – приемането на богати на целулоза храни , приемането на повече течности, и активните движения през деня имат благоприятен ефект. Избягването на пикантни, люти храни, алкохол и спазването на анална хигиена са от значение.

Билкова рецепта при хемороиди:

Начин на приготвяне – 25 г червено подъбиче се заливат с 300 мл вряла вода. Кисне 1 час. От запарката се пие 3 пъти преди ядене по 100 мл. Лечението продължава 30 дни.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *