Билкова рецепта за хемороиди

Страдащият от хемороиди се опитва да „живее” с проблема си, но има лек.

Хемороидите са заболяване, засягащо кръвоносните съдове на аналния канал. Нормално съществуващите в тази зона кръвоносни сплетения се разширяват и се появява тенденция за излизането им извън ануса. Те са толкова разпространени и се смята, че през живота си 90% от хората понякога се срещат с това заболяване. Хемороидите са по-често срещани в индустриалните страни. По статистически данни повече от 10 % от възрастното население страда от хемороиди.

Страдащият от хемороиди се опитва да „живее” с проблема си, но има лек.

Конкретната причина за поява на хемороидите не е известна. Изправеното положение на човека оказва високо налягане в ректалните вени, водещо до тяхното болестно разширяване. Предразполагащи фактори са: хроничен запек и диария, бременност, заседнал начин на живот, наследственост и др.

Страдащият от хемороиди се опитва да „живее” с проблема си, най-често поради страх от възможностите за лечение, които предлага съвременната хирургия. Голяма роля играе и „профилактиката” – приемането на богати на целулоза храни , приемането на повече течности, и активните движения през деня имат благоприятен ефект. Избягването на пикантни, люти храни, алкохол и спазването на анална хигиена са от значение.

Билкова рецепта при хемороиди:

Начин на приготвяне – 25 г червено подъбиче се заливат с 300 мл вряла вода. Кисне 1 час. От запарката се пие 3 пъти преди ядене по 100 мл. Лечението продължава 30 дни.

Билкова рецепта за хемороиди
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *