Билки за укрепване на организма след тежко боледуване

Всички знаем как се отразява тежкото боледуване на организма, без значение от какво е причинено. Болният видимо е отслабнал, изтощен, страда от липса на апетит. Ние ви предлагаме две апетитовъзбуждащи билки, които можете да използвате в такива случаи.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Червеният кантарион се прилага се след тежко боледуване и при анемия. Освен, че има апетитовъзбуждащо действие билката улеснява храносмилането, действа противоглистно, употребява се при болести на черния дроб, жлъчката и далака, парализи, епилепсия, запек, туберкулоза, маточни кръвоизливи, хемороиди, бяло течение, цироза на черния дроб, захарен диабет и главоболие.

За вътрешно приложение се приготвя отвара – 1 с.л. от билката се слага в 500 мл. вода и се вари 5 мин. Пие се по 100 мл. 4 пъти дневно 15 минути преди ядене.

Настойка от билката в червено вино, приготвена в съотношение 1:10 се приема за апетит и при слабо зрение по 1 с.л. след всяко ядене.

За външно приложение билката се накисва в зехтин в съотношение 1:10 за 20 дни. Прилага се за мазане на гнойни рани и рани от изгаряния.

Жълтата тинтява е билка, която тонизира цялата храносмилателна система. Също така има слабо температуропонижаващо и глистогонно действие. Прилага се при безапетитие, лошо храносмилане, колики, запек, отпадналост след тежко боледуване, анемия, жълтеница, пясък в бъбреците, глистни заболявания.

Приготвя се отвара – 1 ч. л. ситно нарязани корени от билката се сваряват за 5 мин. в 500 мл. вода. Приема се по 1 кафена чашка преди ядене. Отварата може да се прилага и като успокояващо средство при кашлица, астма, невралгични болки, ревматизъм, някои кожни заболявания.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *