Билки помагат при целулит

Глухарчето има свойството да пречиства организма и да премахва отпадъчните продукти

Изваяни крака, стегнато дупе… коя жена не мечтае за това. Целулитът обаче изобщо не се вписва в тази картинка. За съжаление обаче милиони жени се борят с него. Враг номер 1 на жената е целулитът. Какво да направим, ако имаме крака и дупе с всякакви резки и груби образования и не можем да се отървем от не особено красиви подкожни натрупвания?

Глухарчето има свойството да пречиства организма

Обрънете се към природата, за да потърсите отговорите на тези въпроси. Предлагаме ви списък с билките, които най-често се препоръчват за справяне с така неприятното състояние целулит.

Див кестен Тази билка има противовъзпалителни свойства. Една от съставките й – Есцин – подобрява кръвообращението, в капилярите не се задържа кръв, която да предизвиква натрупване на уплътнения и повърхността на кожата остава гладка. Когато си купувате и антицелулитни продукти, изберете такива, съдържащи див кестен (есцин).

Зелен чай Зеленият чай е антиоксидант и притежава свойството да разрежда кръвта. Необходимо е да изпиваме всеки ден поне по чаша от този чай, за да усетим благотворното му въздействие.

Глухарчето има свойството да пречиства организма и да премахва отпадъчните продукти при процеса на преработка на веществата и токсините. Черният дроб също се пречиства от глухарчето, а по този начин и вредните вещества не попадат в тялото, а се изхвърлят.

Чаят от глухарче се приготвя като кипнете 60 пресни листа от глухарче в 50 мл вода. Приемайки чай от глухарче, вие ще засилите метаболитните си процеси и така ще пречистите организма си от токсини.

Билки помагат при целулит
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *