Билки помагат при целулит

Глухарчето има свойството да пречиства организма и да премахва отпадъчните продукти

Изваяни крака, стегнато дупе… коя жена не мечтае за това. Целулитът обаче изобщо не се вписва в тази картинка. За съжаление обаче милиони жени се борят с него. Враг номер 1 на жената е целулитът. Какво да направим, ако имаме крака и дупе с всякакви резки и груби образования и не можем да се отървем от не особено красиви подкожни натрупвания?

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Глухарчето има свойството да пречиства организма

Обрънете се към природата, за да потърсите отговорите на тези въпроси. Предлагаме ви списък с билките, които най-често се препоръчват за справяне с така неприятното състояние целулит.

Див кестен Тази билка има противовъзпалителни свойства. Една от съставките й – Есцин – подобрява кръвообращението, в капилярите не се задържа кръв, която да предизвиква натрупване на уплътнения и повърхността на кожата остава гладка. Когато си купувате и антицелулитни продукти, изберете такива, съдържащи див кестен (есцин).

Зелен чай Зеленият чай е антиоксидант и притежава свойството да разрежда кръвта. Необходимо е да изпиваме всеки ден поне по чаша от този чай, за да усетим благотворното му въздействие.

Глухарчето има свойството да пречиства организма и да премахва отпадъчните продукти при процеса на преработка на веществата и токсините. Черният дроб също се пречиства от глухарчето, а по този начин и вредните вещества не попадат в тялото, а се изхвърлят.

Чаят от глухарче се приготвя като кипнете 60 пресни листа от глухарче в 50 мл вода. Приемайки чай от глухарче, вие ще засилите метаболитните си процеси и така ще пречистите организма си от токсини.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *