Билкова вана помага при депресия!

Леката депресия е нормална реакция, когато човек преминава през труден период

Повечето хора се чувстват депресирани понякога. Депресията (от латински – подтиснатост, угнетеност) е психично разстройство, което може да наруши емоционалното равновесие на човека за продължително време и значително да влоши качеството на живота му (трудова активност, лични отношения и т.н.). Често депресията се появява като ответна реакция спрямо психологическа травма или отрицателно събитие. Леката депресия е нормална реакция, когато човек преминава през труден период, преживее загуба или провал.

“Фигурин

Депресията е нормална реакция, когато човек преминава през труден период

Но, когато чувството на тъга, безпомощност, безполезност продължават със седмици и дори се влошават, можем да говорим за състояние на клинична депресия– медицинско състояние, което изисква лекарска намеса и лечение.

Предлагаме ви тази изпитана билкова рецепта за лечебна вана при депресия:

Начин на приготвяне – 200 г свежа или изсушена билка се оставят да киснат в кофа студена вода с вместимост от 6 до 8 литра в продължение на 12 часа. Студеният извлек се загрява и се прибавя към водата във ваната. При къпане сърцето трябва да остане над водата. Продължителността на престоя е 20 минути. След това не се подсушавайте, а облечете хавлия и останете в леглото още около един час, за да се изпотите. Нервни и свръхвъзбудени хора трябва да правят редовно един до два пъти седмично баня с мащерка.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *