Билковите отвари, които гарантирано смъкват килограми

Днешно време много повече хора се борят със затлъстяването, отколкото някога, когато да срещнеш пълен човек беше рядкост. Днес има цели семейства и родове, които се борят с килограмите. В повечето от тях се яде доста повечко от нормалното. А захарта и тестените храни са на голяма почит. Смятайте не само калориите, които сте консумирали при основните хранения, но и между тях. Парченце кекс или торта, два-три бонбона обикновено остават незабелязани. Често затлъстяването е в резултат на психически причини и тогава към лекарското лечение и наблюдение е необходима и помощ от психолог.

“Фигурин

Ето няколко билкови рецепти, които ще ви помогнат да се избавите от затлъстяването. Понякога народната медицина е най-доброто решение!

Отвара от омайниче
Вземат се 100 г омайниче и се варят 5 минути в по-голямо количество вода. След като изстине, отварата се прецежда. Три дни поред се правят обливания на тялото след грижливо изкъпване. Вечер се пие по една чаена чаша запарка от маточина.

Отвара от дъбова кора
Взема се изгорена дъбова кора, счуква се на ситно и се вари като турско кафе (без захар). Пие се по една кафеена чаша 3 пъти на ден.

Отвара от морска сол
В гореща вода се разтваря 1 кг морска сол. Взема се вана с продължителност най-малко 1 час, като от време на време се долива гореща вода. Към водата във ваната може да добавите няколко капки масло от мащерка, лимон или босилек. Веднага след банята кожата на цялото тяло се масажира енергично с кърпа от груб плат. Ваните се правят няколко седмици.

Отвара от чимшир
Взема се вани с гореща вода, в която е киснат чимшир. Това се прави в продължение най-малко на 15 дни, като през това време е добре да се спазва нискокалорична диета.

Отвара от лапад
Вземат се 50 г корени от лапад и се варят в 1 л вода. В продължение на 1 месец се пият по 3 чаени чаши дневно.

Отвара от канела, глог и водорасли
В 1 л вряща вода се пускат 5 г канела, 10 г глог и 10 г кафяви водорасли. Варят се 10 мин и се прецеждат. Пие се по 1 чаена чаша сутрин и вечер, без да се подслажда.

Отвара от зърнастец, глухарче, гръмотрън, полски хвощ и копър
Вземат се по 10 г кори от зърнастец и корени от глухарче и по 50 г корени от гръмотрън, стръкове от полски хвощ и плодчета от копър. Една-две супени лъжици от смесените билки се пускат в 3 чаени чаши кипяща вода и се варят 3 минути, след което се оставят да киснат 1 час. От прецедената отвара се пие по 1 непълна чаена чаша 3 пьти дневно преди ядене. Лечението се провежда 1-2 месеца. След почивка от 1 седмица може да се повтори.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *