Билкови бани за лечение на циреи, мазоли и други

Особенно препоръчителни са билковите бани през летния сезон

Обикновенно билковите бани се правят от отвари, приготвени от няколко вида растения. Прилагат се за лекуване на заболявания както по повърхността на тялото, така и на вътрешните органи. Особенно препоръчителни са билковите бани през летния сезон, когато може, а и трябва, да се съчетават (строго индивидуално) и със слънцелечение.

Мазолите се преманват с отвара от овесена слама

Лечебна билкова баня със запарка от трина (отпадаци от сено):

Начин на приготвяне – малка торбичка с трина се потапя в захлупена тенджера с вряща вода и се оставя в нея, но не на огъня, за половин час. Получената запарка се смесва с приготвената топла вода във ваната. Температурата на банята трябва да бъде 35 – 37 C, а продължителността 10 – 12 минути. Банята се прилага за закаляване на деце, при кожни болести, възпаление на млечните жлези и зърната на гърдите, при циреи, открити рани и газове.

“Фигурин
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Лечебна билкова баня с отвара от овесена слама:

Начин на приготвяне – голяма връзка овесена слама се потапя в съд с кипяща вода и се оставя в него да ври половин час. След това отварата се смесва с топлата вода във ваната. Температурата на банята трябва да бъде 35 – 37 C, а продължителността 10 – 12 минути. Тази баня се препоръчва при възпалителни заболявания на бъбреците и пикочния мехур, ревматизъм, мехури (получени от неудобни обувки), мазоли, вроговени образувания по краката.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *