Билкови бани за укрепване на нервната система

Билковите бани са благоприятни и при упорит сърбеж

Обикновенно билковите бани се правят от отвари, приготвени от няколко вида растения. Прилагат се за лекуване на заболявания както по повърхността на тялото, така и на вътрешните органи. Особенно препоръчителни са билковите бани през летния сезон, когато може, а и трябва да се съчетават (строго индивидуално) и със слънцелечение.

Укрепете нервната си система с билкови бани!

Лечебна билкова баня с борови игли:

Начин на приготвяне – събират се пресни борови игли, ситно нарязани борови клончета и натрошени шишарки. Сместа се вари половин час. След което се прибавя към вече готовата вода във ваната. Температурата на банята трябва да бъде 35 – 37 C, а продължителността 10 – 12 минути. Прилага се при заболявания на пикочните пътища и кожата, за укрепване на нервната система и с козметична цел. Такава баня може да се направи и от хвойна (плод, листа и клончета).

Демир бозан билки за бъбреци

Лечебна билкова баня от трици:

Начин на приготвяне – вземат се от 0,5 до 4 кг (в зависимост от големината на ваната ) пшеничени трици. Варят се половин час в 6 – 8 литра вода. Получената течност се прецежда и се смесва с водата за къпане. Температурата на банята трябва да бъде около 37 C, а продължителността около половин час. Тази баня се прилага успешно при кожни заболявания и най-вече при много упорит сърбеж.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *