Билкови илачи при киста на бъбреците

Когато се чуе диагнозата киста на бъбреците всеки се стъписва, но положение може да не е толкова страшно, а в „очите“ на билките имате мощен лек.

Поради липса на симптоми, кистичките на бъбреците се намират най-вече прие направен профилактичен преглед. Те са рядко срещани при децата – само по-малко от 2%. При възрастните процентите се увеличават и достигат до 50%. Риска от появата им се увеличава с напредването на възрастта, колкото повече са годините, толкова е по-голяма опасността от появата им.

Билките помагат при киста на бъбреците

Билките помагат при киста на бъбреците

Видови кисти на бъбреците

Деление на кистите според техния произход:

1. Придобити – те са с правилни контури и с кръгла форма. Големината им е до 3 сантиметра. Разполагат се на повърхността на чифтните органи. Най-често са следствие от бъбречна туберкулоза, пиелонефрит и други.

Фигурин билки за отслабване

2. Вродени – към тях е включена бъбречната поликистоза (наследствено заболяване).

Кистите се делят и според своята численост

1. Солатарни – единични – техния размер се простира от 1 до 20 сантиметра. Течността, с която са изпълнени е бистра. В много малко от наблюдаваните случаи има наличие на кръв. Обичайно размерите им са малки и затова симптоми липсват. В случаите когато са по-големи се усеща тежест в поясната област и покачване на кръвното. Добре е всяка година да се прави преглед.

2. Перипелвикални – множествени – при тях симптоми почти липсват и специалистите смятат, че те са разширени лимфни възли. Препоръчва се преглед на всеки 3 години, з ада се следи развитието им.

Лек за киста на бъбреците

1. Чесън при киста на бъбреците – почиства се килограм чесън, който после се смила. Слагате го в стъклен съд и заливате отгоре с преварена, но вече изстинала вода. Затваряте и слагате на тъмно за 30 дена, като от време на време разклащате. Мине ли месеца за престой прецеждате през 3-слойна марля. Прибирате илача на студено и тъмно, но за предпочитане да не е в хладилника. Пиете по 3 пъти преди да се консумира храна. 4 чаени лъжички са дозата за един прием, като те се изпиват с малко топло мляко. Лечението приключва когато илача свърши. Повторете пак след 90 дена.

2. Пелин, подбел и пролетен горицвет – от пелина и подбела по 100 грама, а от пролетния горицвет – 4 чаени лъжички. Заливате със спирт – 1,5 литра и затваряте с капачка от найлон. Държи се на слънчево място за 5 дена, но можете да почнете лечението още на следващия ден, но не бива да го прецеждате в този случай. Пие се по чаена лъжичка 3 пъти, преди да сте се наяли. След приема на илача се консумира чаена лъжичка краве масло. Свърши ли лекарството и лечението приключва.

3. Живовляк – лесна и достъпна рецепта за всеки един. 4 броя пресни листа от шестолистен живовляк се запарват във вода – 400 милилитра за няколко минутки. Пиете по винена чаша преди всяко от основните яденета. Не спирайте лечението 60 дена.

Следенето и прегледите са задължителни. Уведомете лекуващия ви лекар, ако използвате билки, като лек за киста на бъбреците. Силата на билките е ненадмината, но не трябва да се отрича и традиционната.

Билкови илачи при киста на бъбреците
3.9 (78.67%) 15 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Билкови илачи при киста на бъбреците

 1. Правихме рецептата с живовляка два пъти за по два месеца и на прегледа се установи че кистата се е смалила два пъти. Та въпроса ми е колко пъти може да се прилага курса на лечение с живовляка?

 2. Dobar den,
  Ba6ta mi ima 10 cm kista na edinstveniya si babrek.
  Upla6eni sme, lekarite ne nazna4avat nikakvo le4enie.
  Bihme iskali da probvame rezeptata sas zivovlyaka…
  Ako dobre razbiram, 4 broya presni lista ne se varyat, a samo se zaparvat v 400 ml voda? Za kolko minuti? Za kolko dena tryabva da se izpie tazi doza? Ve4e gotovata otvara tryabva li da se darzi na tamno, v hladilnik?
  Ziveya v golyam grad, moga li da si nabavya lista direktno ot gradinkite?

  Blagodarya ot sarze za va6ite otgovori.

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *