Рецепти за кисти на бъбреците. Лечение с билки

Тук ще ви предложим най-добрите рецепти за кисти на бъбреците. Какво лечение с билки се осъществява в този случай? Как действа билката шестолистен живовляк? Стопяване на перипелвикална киста на бъбрек.

Когато се чуе диагнозата киста на бъбреците всеки се стъписва, но положение може да не е толкова страшно, а в „очите“ на билките имате мощен лек.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Поради липса на симптоми, кистичките на бъбреците се намират най-вече прие направен профилактичен преглед. Те са рядко срещани при децата – само по-малко от 2%. При възрастните процентите се увеличават и достигат до 50%. Риска от появата им се увеличава с напредването на възрастта, колкото повече са годините, толкова е по-голяма опасността от появата им.

Видови кисти на бъбреците

Деление на кистите според техния произход:

1. Придобити – те са с правилни контури и с кръгла форма. Големината им е до 3 сантиметра. Разполагат се на повърхността на чифтните органи. Най-често са следствие от бъбречна туберкулоза, пиелонефрит и други.

2. Вродени – към тях е включена бъбречната поликистоза (наследствено заболяване).

Кистите се делят и според своята численост

1. Солатарни – единични – техния размер се простира от 1 до 20 сантиметра. Течността, с която са изпълнени е бистра. В много малко от наблюдаваните случаи има наличие на кръв. Обичайно размерите им са малки и затова симптоми липсват. В случаите когато са по-големи се усеща тежест в поясната област и покачване на кръвното. Добре е всяка година да се прави преглед.

2. Перипелвикални – множествени – при тях симптоми почти липсват и специалистите смятат, че те са разширени лимфни възли. Препоръчва се преглед на всеки 3 години, з ада се следи развитието им.

Лек за киста на бъбреците

Билките помагат при киста на бъбреците

Билките помагат при киста на бъбреците

1. Чесън при киста на бъбреците – почиства се килограм чесън, който после се смила. Слагате го в стъклен съд и заливате отгоре с преварена, но вече изстинала вода. Затваряте и слагате на тъмно за 30 дена, като от време на време разклащате. Мине ли месеца за престой прецеждате през 3-слойна марля. Прибирате илача на студено и тъмно, но за предпочитане да не е в хладилника. Пиете по 3 пъти преди да се консумира храна. 4 чаени лъжички са дозата за един прием, като те се изпиват с малко топло мляко. Лечението приключва когато илача свърши. Повторете пак след 90 дена.

2. Пелин, подбел и пролетен горицвет – от пелина и подбела по 100 грама, а от пролетния горицвет – 4 чаени лъжички. Заливате със спирт – 1,5 литра и затваряте с капачка от найлон. Държи се на слънчево място за 5 дена, но можете да почнете лечението още на следващия ден, но не бива да го прецеждате в този случай. Пие се по чаена лъжичка 3 пъти, преди да сте се наяли. След приема на илача се консумира чаена лъжичка краве масло. Свърши ли лекарството и лечението приключва.

3. Живовляк – лесна и достъпна рецепта за всеки един. 4 броя пресни листа от шестолистен живовляк се запарват във вода – 400 милилитра за няколко минутки. Пиете по винена чаша преди всяко от основните яденета. Не спирайте лечението 60 дена.

Следенето и прегледите са задължителни. Уведомете лекуващия ви лекар, ако използвате билки, като лек за киста на бъбреците. Силата на билките е ненадмината, но не трябва да се отрича и традиционната.

Enjoyed this post? Share it!

 

4 коментара по “Рецепти за кисти на бъбреците. Лечение с билки

 1. Правихме рецептата с живовляка два пъти за по два месеца и на прегледа се установи че кистата се е смалила два пъти. Та въпроса ми е колко пъти може да се прилага курса на лечение с живовляка?

 2. Dobar den,
  Ba6ta mi ima 10 cm kista na edinstveniya si babrek.
  Upla6eni sme, lekarite ne nazna4avat nikakvo le4enie.
  Bihme iskali da probvame rezeptata sas zivovlyaka…
  Ako dobre razbiram, 4 broya presni lista ne se varyat, a samo se zaparvat v 400 ml voda? Za kolko minuti? Za kolko dena tryabva da se izpie tazi doza? Ve4e gotovata otvara tryabva li da se darzi na tamno, v hladilnik?
  Ziveya v golyam grad, moga li da si nabavya lista direktno ot gradinkite?

  Blagodarya ot sarze za va6ite otgovori.

  • Здравейте!При киста на бъбреци пия отвара от живовляк -от аптека -по 400 мл преди основно ядене. Не знам как да се снабдя със зелени листа.
   Ще ми помогне ли отварата?

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *