Билкови рецепти за артрит от Петър Дънов

Тамян, слез, коприва, брезови листа са част от необходимите билки

Лечение на артрита с помощта на 3 съставки: ябълков оцет, сол и етилов алкохол. Смесват се трите съставки и се омесват с брашно, за да станат като тесто. След това се разстила като мекица и с него се превързва възпалената става. Постепенно ставата престава да боли, а след 10 процедури болките отшумяват напълно.

Артрит се лекува с тамян, слез, коприва, брезови листа и др. билки

Три пъти дневно преди хранене се пие по една чаша 100 мл сок от моркови и целина.

Ревматоидният артрит да се лекува с тамян. При болки изпивате 1 ч.л. чист медицински тамян, като след това болките спират. Тамянът е отлично средство при всички ставни болки, а също така и срещу остеопороза.

Поставят се на ставите затоплени дъбови листа – болката бързо отминава. Заедно с това се пие отвара от коприва, брезови листа и плодове от шипка. Смесват се в еднакви пропорции. Освен дъбови листа може да се използват и върбови кори.

Сварява се в два литра вода едно стебло от билката слез. Към тоба се добавят дбе шепи трици и една чаша свинска мас. След като сместа изстине и се разбърка добре, намазва се на парче памучен плат и се слага на болното място. След това върху него се увива найлон и се завързва с бинт. Така престоява цяла нощ. На сутринта подутините и болките ги няма.

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *