2 билкови рецепти срещу окапване на косата!

Окапването на косата е проблем, от който се оплакват много и мъже, и жени!

Окапването на косата е проблем, който се среща при мнозина и който изключително трудно се поддава на лечение. В зависимост от здравословната причина, която води до загубата на коса, специалистите препоръчват различни пътища за лечение. На особена популярност се радват и методите за лечение на косопад с помощта на билки.

Спрете окапването на косата с билки!

Ето кои са и двете най-разпространени билкови рецепти срещу окапване на косата!

За приготвянето на първата са необходими по 50 грама от следните билки: корени от дилянка, стръкове хвощ, стръкове камшик и цвят от лавандула. След като се прибавят всички билки, те се смесват добре и 2 супени лъжици от тях се варят за около 10 минути в половин литър вода. От сместа се пие по 4 пъти на ден преди хранене.

В същото време, препоръчително е и външното приложение на следната билкова комбинация срещу окапване на косата. В рамките на 10 дни главата се облива сутрин и вечер с отвара, приготвена от 80 грама стръкове от коприва, по 50 грама кукуряк и лайка  и 40 грама смрадлика. След смесването на билките, 2 супени лъжици от тях се варят за 15 минути в 100 мл винен оцет и същото количество вода. След 10-ия ден отварата може да се прилага само вечер.

бутон за споделяне

2 билкови рецепти срещу окапване на косата!
Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *