2 билкови рецепти срещу окапване на косата!

Окапването на косата е проблем, от който се оплакват много и мъже, и жени!

Окапването на косата е проблем, който се среща при мнозина и който изключително трудно се поддава на лечение. В зависимост от здравословната причина, която води до загубата на коса, специалистите препоръчват различни пътища за лечение. На особена популярност се радват и методите за лечение на косопад с помощта на билки.

Спрете окапването на косата с билки!

Ето кои са и двете най-разпространени билкови рецепти срещу окапване на косата!

За приготвянето на първата са необходими по 50 грама от следните билки: корени от дилянка, стръкове хвощ, стръкове камшик и цвят от лавандула. След като се прибавят всички билки, те се смесват добре и 2 супени лъжици от тях се варят за около 10 минути в половин литър вода. От сместа се пие по 4 пъти на ден преди хранене.

В същото време, препоръчително е и външното приложение на следната билкова комбинация срещу окапване на косата. В рамките на 10 дни главата се облива сутрин и вечер с отвара, приготвена от 80 грама стръкове от коприва, по 50 грама кукуряк и лайка  и 40 грама смрадлика. След смесването на билките, 2 супени лъжици от тях се варят за 15 минути в 100 мл винен оцет и същото количество вода. След 10-ия ден отварата може да се прилага само вечер.

бутон за споделяне

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *