Билково лечение за хемороиди

Хемороиди могат да се появят във всеки един период от нашия живот. А причинителите може да са най-разнообразни. За да им противостоим и да облекчим болката, може би е време да посегнем към природната аптека, която е пълна с доказали се билкови смеси. Ето няколко рецепти:

“Фигурин

– Нарязват се на ситно и се смесват 60 г огнивче, 80 г горска чубрица, по 100 г росопас и глухарче, 150 г камшик, по 120 г пипериче и троскот, по 200 г червено и бяло подъбиче. Залейте 6 супени лъжици от сместа с 1 л вода и оставете да ври 15 минути. След изстиване се прецежда. Пие се сутрин и вечер по 1 водна чаша до подобряване на състоянието Ползва се при кървящи хемороиди.

– 2-3 големи листа от маточина врят в 500 г вода 15-20 минути. Поносимо топли, листата се налагат върху болното място, а течността се изпива за 1 ден. Прави се 3-4 дни последователно.

– 50 г цикория ври в 600 г вода 10 минути. Пие се преди обяд в продължение на 30 дни.

– 1-2 изсушени стръка калоферче се стриват добре и се смесват с равни количества бял восък, вазелин и свинска мас, за да стане на мехлем. Всяка вечер се маже болното място до оздравяване.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *