Билков микс облекчава симптомите на критическа възраст

Знаете ли какво се нарича критическа възраст и кои са подходящите билки, за да облекчите симптомите и?

Критическа възраст или менопауза настъпват, когато жената започне да приближава 50 години. В този период, месечния цикъл, става променлив и нередовен – сменя се продължителността на времетраенето, обилността на кървенето. Когато в продължение на една година, жените са напълно лишени от менструацията си те вече са в менопауза.

Намалете проявилите се симптоми при критическа възраст

Намалете проявилите се симптоми при критическа възраст

Този период от живота на жените е съпроводен с различни помени. При всяка жена е изразен по различен начин – при някои симптомите са по-слабо изразени, при други по-силно. Помените, които настъпват по време на критическата възраст, могат да бъдат, както физически, така и психически. Сред най-честите оплаквания са горещи вълни и обилно нощно потене, болка при полов акт, умора, нервна раздразнителност, отпадналост, окосмяване, напълняване и засилена поява на бръчки.

За да намалите силата на симптомите на менопаузата, по време на критическата възраст, може да разчитате на билките и на тяхната лечебна сила. Повечето от таблетките, препоръчвани ви от лекарите са на хормонална основа. Те могат да доведат до временно решение или отлагане на проблема, но не и до премахването му.

Демир бозан билки за бъбреци

Доверете се на белия равнец – за нея казват, че е „женска билка“, тъй като лековитите и свойства при женски проблеми са познати още от дълбоко минало. Трябват ви само две супени лъжички от сушената билка, които да се кипнат в половин литър вода. Оставяте сместа покрита, да се запари, за приблизително десетина минутки. След това я прецеждате и цялата течност се разделя на три равни приема, за един ден.

Друга много полезна отвара, която може да използвате по време на критическа възраст, налага смесването на няколко вида билки. Необходими са ви по 50 грама стръкове от босилек, седефче и пелин, 100 грама жълта тинтява и 20 грама цветчета от невен. След смесването им, четири супени лъжички от микса се варят в литър бяло вино, докато течността остане на половината си. След прецеждане се взима по 30 мл след хранене, поне три пъти дневно.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *