Билков чай повишава кърмата

Ако ви липсва достатъчно мляко, доверете се на нашето предложение

Kърменето е най-полезният (и за майката и бебето), лесен, абсолютно незаменим и напълно безплатен начин за хранене на бебето поне до 6 месечна възраст. Изключително важно е да го правите правилно, за да си осигурите безпроблемно и дълготрайно кърмене.

Билковият чай повишава кърмата

Един от най-лесните за решаване проблеми е липсата на достатъчно мляко. Първо е важно кърменето да става на сигурно и комфортно място, където и майката, и бебето да се отпуснат. Второ, опитайте да включите в менюто си една или повече от тези билки и храни, които са добре познати лактогонни средства и са в състояние да увеличат произведеното количество кърма.

Билкова рецепта за обща употреба по време на кърмене:

Начин на приготвяне – поставете всички билки /30гр сушени листа от бенедиктински трън или пореч, 30гр сушени листа от малина или коприва, и по една чаена лъжичка от следните семена – анасон, кимион, резене, ким, кориандър и копър/  в двулитров съд и допълнете с вряла вода. Плътно затворете и оставете цяла нощ. Прецедете билките и замразете, ако е нужно. Преди кърмене загрейте почти до кипене една чаша от течността. Прибавете една чаена лъжичка от което искате от горните семена. Оставете да се запари 5 минути. Може да се пие в количество по желание до 2 л дневно.

“Фигурин

Ароматен чай за увеличаване нивото на кърмата:

Начин на приготвяне – вземете по една чаена лъжичка от билките / резене, кимион и копър/ и ги запарете в 250 мл вряла вода за 15 – 20 минути. Пие се по една чаша три пъти дневно. Резултат трябва да са забележи в рамките на 24 часа. След това можете да увеличавате или намалявате честотата на приема на чай по желание.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *