Болката при менструация се облекчава с тази билка

Болката при менструация може да бъде туширана с помощта на съветите на старите билкари

Болката по време на менструация от край време е едно от състоянията, които предизвикват истински дискомфорт и смущения при жените, тъй като възпрепятстват нормалното протичане на ежедневието.

Болката при менструация се лекува с билка!

Ако към днешна дата обаче в аптечната мрежа могат да бъдат открити десетки препарати, които се препоръчват именно за справяне с това състояние, то преди време жените са се доверявали на билки и по-конкретно – на билката червена хвойна.
Червената хвойна е растение, което е познато заради мощния си противовъзпалителен ефект. То има свойството да успокоява ефективно централната нервна система, като едновременно с това лекува десетки неразположения, сред които и болката по време на менструация.
С лечебна цел се използват плодовете на растението, които се събират през есента.
За облекчение на неразположението по време на месечния цикъл се препоръчва приготвянето на отвара от червена хвойна. За целта една чаена лъжичка от плодовете се заливат с половин литър вряло вода и се оставят да киснат за час. След прецеждане се пие по една винена чаша по четири пъти на ден преди хранене.
За да има ефект от терапията с червена хвойна, старите билката препоръчват тя да продължи през всички дни, през които са налице неразположението и болката при менструация.

социални мрежи

Оценете статията

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *