Борова смола разбива камъни в бъбреците – борови иглички чистят кръвта

Старите рецепти с борови иглички и борова смола се използват и днес за успешното лечение на камъни в бъбреците, кашлица, астма и гнойни рани.

Когато сме се разболели от грип или настинка, едно от най-добрите лечения е разходката в боровата гора. Въздухът там е уникален и специфичният аромат, който се носи от боровите дървета, ни кара да вдишваме дълбоко, а това изчиства дихателните пътища и „съживява“ белодробните бронхи.

Демир бозан билки за бъбреци

Старите хора казват, че боровото дърво има силите да успокоява. Те препоръчват в пристъп на гняв, ярост и обремененост просто да се доближите до дървото и магнитните сили, които то излъчва, ще ви успокоят.

Борова смола разбива камъни в бъбреците

Борова смола разбива камъни в бъбреците

Описание на бора

Борът се числи към семейство Борови, а те са под общото наименование иглолистни растения. Различните видове бор са вечнозелени дървета, които са обхванали цялото Северно полукълбо.

Борът е непретенциозно дърво и расте по влажни и сухи места. В нашата България най-разпространените от семейство Борови са черният и белият бор.

Разликите между величествените черен и бял бор.

От 500 до 2200 метра надморска височина може да се срещне белия бор. Благодарение на своята силно развита коренова система, той може да вирее почти навсякъде. Главният корен на това дърво спокойно може да достигне 8 метра дълбочина, а коренищата около него образуват голям кръг с диаметър 6-7 метра.

Височината, която може да достигне белият бор, е завидна – 35 метра. Това е възможно обаче, ако расте при липса на силен вятър, при достатъчно светлина и богата почва. Кората на дървото в долната му част варира от сивокафяв до медено червен цвят. Тя е силно напукана, при което се образуват неправилни форми.

Колкото по нагоре се качваме, можем да наблюдаваме, че кората изменя своя цвят, тя става жълтеникаво-оранжева. Кората на черния бор е сива, сиво-черна. Пукнатините в нея са много по-дълбокички за разлика на тези от белия бор. Листата – игличките, при белия бор са с дължина до 10 сантиметра, а при черния бор техния размер е до 18 сантиметра.

Листата на черния бор се сменят на 4-5 години, а белият бор ги сменя на 2-3. Самата смяна е доста бавен процес.

Кои части се използват за лечение

Хората, които използват народна медицина за лечение, могат да се възползват от лечебните качества на боровите пъпки, боровите иглички и боровата смола. За да си направите лек от борови пъпки, трябва да си съберете от тях през април, а ако имате нужда от борови иглички, най-подходящото време за тяхното събиране е от януари до октомври (почти целогодишно).

При нужда от смолата на това величествено дърво се сдобийте с нея през месеците април и май.

Рецепти за лечение с борови пъпки

1. Борови пъпки за засилване на имунната система – нуждаете се от 250 милилитра вряща вода, с която ще залеете шепичка от боровите пъпки Ще ги запарите с горещата вода за 15 минути. Изпивайте 2 или 3 запарки на ден.

2. Домашен сироп от борови пъпки за засилване на имунната система – налейте в по-голям съд 2 литра вода. Към нея се прибавя килограм кристална захар и 500 грама пъпки от бор. Варите и бъркате често, докато се получи гъст домашен сироп. Преди да го сипете в шише, прецедете. За засилване на имунната система се пие 14 дена, като на ден е достатъчно да изпивате по 3 супени лъжици.

Лечение с борови иглички

Боровите иглички чистят кръвта

Боровите иглички чистят кръвта

1. Борови иглички за пречистване на кръвта – събраните борови иглички се нарязват на още по-ситни парченца. От вече наситнените „листенца“ ще ви трябват 10 равни супени лъжици. Тях заливате с 2 чаени чаши вряща вода.

За да подсилите ефекта, е препоръчително да добавите и плодове от шипка, които също се нарязват. Количеството на шипките, което се добавя, е 4 равни лъжици. Оставете отварата да ври 10 минути, свалете я и и сложете капак. Така остава 10 часа. От отварата ще пиете 3 пъти, като количеството за прием е 150 милилитра.

2. Борови връхчета срещу кашлица – първо налейте в съд 600 милилитра вода. После в нея пуснете 30 броя от лечебните борови връхчета. Варенето става на тих и слаб огън. То продължава, докато остане 500 милилитра течност. Сваляте, изчаквате няколко минути и прецеждате. Добавяте 200 грама домашен мед и бъркате. Накрая слагате и нишадър 50 грама, отново бъркате. Слагате сиропа в стъклено шише. Болният да взима 4 чаени лъжички 3 пъти на ден.

Лечение с борова смола

1. За здрави зъби и венци – възможно най-лесното средство, което ще запази зъбите и венците ви здрави, е дъвченето на борова смола. Сдъвквате по едно малко парченце всеки ден.

2. Болки в очите и малкоръвие – изяждането на парче борова смола (колкото грахово зрънце) всеки ден ще спомогне за лечението при тези състояния.

3. Камъни в бъбреците – в голям съд се сипват 4 литра вода и към нея се добавя борова смола – 3 лъжици (супени). Варите докато от течността в съда остане 3 литра. Пие се по 130 милилитра преди дневните основни хранения (3 пъти). Лечението трае 30 дена, месец, за който камъните ще се разбият и ще бъдат изхвърлени от организма.

4. Гангрена и гнойни рани – свинска мас и борова смола – по 1/2 чаша и от двете съставки. Те се стопяват, но се внимава много да не завират. Отделно се разбива само жълтъка на прясно по възможност домашно яйце. Той се слага към стопената смола и мас, бърка се.

Намазвате от получени мехлем върху марля и налагате гнойната рана, правите превръзка, за да остане неподвижна марлята. Преди да наложите компреса почистете старателно гнойната рана.

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Борова смола разбива камъни в бъбреците – борови иглички чистят кръвта

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *