Бронхит – „унищожете“ го бързо и лесно

Бронхит – тежко заболяване, при което кашлицата и отделянето на храчки са само един от неприятните симптоми, които можете да победите с ефективна рецепта от народната медицина

Бронхит

Бронхита може да бъде остър и хроничен. Симптомите и при двата вида са идентични, разликата е в продължителността. Острият не трае повече от 20 дена, докато хроничния трае най-малко 3 месеца за една година и на следваща се повтаря. Основните причинители на болестта са вирусите, но също така влияние оказва и тютюнопушенето и дишането на замърсен въздух. Симптомите, с които протича болестта са дразнеща кашлица придружена с храчки, хрема, болки в гърлото, отпадналост и температура (в повечето случаи не е много висока).

“Демир
Лекувайте бронхит с една уникална и много лесна рецепта от народната медицина

Лекувайте бронхит с една уникална и много лесна рецепта от народната медицина

Лечение на бронхит

Нужно ви е 250 милилитра сварено прясно мляко, което да е с температура около 35градуса. Можете да прецените температурата, като топнете в него пръста си, то трябва да е топло, но и да ви пари. После към млякото добавяте масло – супена лъжица, мед – отново супена лъжица. Добавяте още сода за хляб – ½ чаена лъжичка. В отделна купичка разбърквате жълтъка на едно прясно и по възможност домашно яйце (жълтъка да е суров). Добавяте го към другите съставки и пак бъркате. Пиете целия илач преди сън. За да постигнете добри резултати го приемайте 5 дена.

Пречистване на секретите от белите дробове

Заедно с илача, който се бори с кашлицата е добре е да приемате и този, който се грижи за изчистването на слузта от белите дробове. Той се прави от следните съставки: зехтин, лимонов сок, вода – по 2 супени лъжици и мед – 1 супена лъжица. След смесване на всички съставки разбъркайте добре. Количеството на илача е малко и се приема на един път, но на обяд, след като сте се нахранили. Отново трябва да го вземате поне 5 дена, за да постигнете добри резултати.

Не забравяйте да ползвате и двете рецепти всеки ден, ако наистина желаете да победите бронхита, като изчисите дробовете си от слузта и туширате кашлицата.

Добре е към менюто ви да включите и чесън, защото това е естествения природен антибиотик, който спомага за „убиването” на бактериите и вирусите.

Не забравяйте обаче, че бронхита е тежко заболяване и е задължителна консултация със специалист! Не поставяйте сами диагнозата и не се опитвайте да се самолекувате, защото може да има тежки последици за организма.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *