Има лек срещу бръчките!

Вижте как билката Невен помага в борбата с бръчките

Бръчки! Всяка жена се тревожи от тези белези на остаряването на кожата. Вместо скъпи изкуствени козметични средства, използвайте природните дарове  – билките. С билколечението на бръчките се цели активизиране на кръвообращението, подобряване нa еластичността на тъканите,  нармализиране  релефа на кожата и предотвратяване появата на нови бръчки.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

билката Невен помага в борбата с бръчките

Предлагаме ви няколко изпитани билкови рецепти, доказали се в борбата с бръчките.

Билкова рецепта против бръчки:

Начин на приготвяне – 30 г лайка, 20 г мента, 10 г розмарин и 20 г невен се заливат с 1 литър бяло вино и се оставят да киснат 15 дни, след което сместа се прецежда. Всяка вечер лицето се обтрива с този лосион, след което се намазва с мазен крем.

Билкова рецепта против бръчки с невен:

Начин на приготвяне –  прави се запарка от нарязани цветове /2 с.л. или 3 с.л. изсушени/ в литър вряща вода. Оставят се да престоят 2 часа и се прецеждат. Напоява се марля или памук и се поставя върху кожата /пазят се очите/. При налични бръчки се прави през ден, а при набръчкана кожа – всеки ден.

Мазен извлек от свежи цветове невен, престояли 40 дни в зехтин /олио/, се маже за по бързо изглаждане на бръчките и при пресни кожни белези.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “Има лек срещу бръчките!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *