Спрете ужасяващото изпотяване с билка!

Бъзакът е билката, която ще ви помогне да се справите с изпотяването

Бъзакът е билката, с помощта на която ще можете да сложите край на един проблем, който оказва негативен ефект не само върху самочувствието, но и върху общуването и контактите ви. Става дума за изпотяването.

Бъзак намалява изпотяването!

Бъзакът представлява многогодишно тревисто растение, което се отличава с изключително остра, неприятна миризма. Цъфти през месеците юни-юли, а узрява около септември-октомври. Среща се на територията на цялата страна до максимална надморска височина от 1800 м.

В зависимост от проблема, който ще се третира, се използват различни части на растението – в повечето случаи плодовете и коренът и по-рядко – цветовете.

“Фигурин

Основното действие, което се преписва на бъзака, е диуретично, но той се препоръчва още като антимикробно и потогонно средство.

С цел намаляване на количеството отделена пот и смекчаване на острата миризма се препоръчва приготвяне на отвара от цветовете на бъзака. Начинът на приготвяне предвижда между 5 и 10 грама от билката да се поставят и да се кипнат в няколко минути в около 300 мл вряла вода. След изстиване се прецежда и от отварата се пие по 3 пъти на ден по една кафена чашка.

Смята се, че в рамките на няколко седмици ще са забележими ефектите от бъзака.
сподели ме

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *