5 уникални рецепти за бързо възстановяване след инсулт + хранене

За успешно възстановяване след инсулт спазвайте следните няколко съвета и опитайте невероятните рецепти с билки, които ще ви предложим.

За възстановяване след инсулт е необходим цялостен курс на рехабилитация. Напълното възвръщане на предишното положение на човек, прекарал инсулт, изисква не само търпение, но и настойчивост.

Демир бозан билки за бъбреци

Критични дни

Не бива да забравяте, че е възможно да прекарате и повторен инсулт, именно затова е много важно редовно да измервате стойностите на кръвното си налягане. Също така следвайте стриктно приема на лекарства изписани от вашия лекуващ лекар. Билките и домашните средства помагат само за по-бързо възстановяване при това заболяване, но не могат да го преборят сами. Важно е да се отбележи, че при възстановяването от инсулт ги има така наречените критични дни, в които може да се стигне до повтаряне на удара или дори до смърт на пациента. Подробности ще намерите в тази статия на Лекар.БГ.

Хранене след инсулт

Хапвайте без ограничение плодове и зеленчуци, но пресни. Хранете се без да се пресищате, опитайте да смените белия, с пълнозърнест хляб. Избягвайте мазнините и „тежките“ храни. Ограничете приема на сол. Дайте сили на организма си, за да може да се справи със заболяването. Супер полезно е да се яде под всякаква форма джинджифил.

Рецепта №1 за възстановяване след инсулт: Черен оман

Ако заболяването е засегнало сериозно мозъчните ви съдове, опитайте да възстановите дейността им с настойка от зарасличе. Още се нарича черен оман. Латинското му име е Symphytum officinale L. Препоръчваме ви тя да е 10-процентна. Взимате по половин чаена чашка до 3 пъти на ден преди хранене.

Рецепта №2 за възстановяване на речта: Салвия

Най-добре спомага възстановяването на речта след инсулт тинктурата от салвия или градински чай. Също така можете да варите и силен чай от самата салвия сутринта, който да се пие през целия ден по малко. Разбира се, това трябва да се съпътства от грижи на логопед. Може да се взимат и вани с добавен градински чай.

Рецепта №3 при частична парализа след инсулт

Тинктура от мащерка помага изключително много в такива случаи. Към 50 грама изсушени билки се добавят 100 милилитра водка или друг алкохол без много захар, като спиртната настойка се поставя затворена далеч от слънчева светлина за две седмици. Тя не се пие, защото алкохолът е абсолютно забранен след прекарване на инсулт. С нея се търкат парализираните крайници. Тази дейност се съчетава с помощта на рехабилитатор. Той знае всякакви упражнения за раздвижване. Ако нямате идея откъде да си намерите рехабилитатор, отидете в близката болница и попитайте. Там има много и голяма част от тях биха се радвали да заработят някой лев в извънработно време.

Рецепта №4 за цялостно възстановяване след инсулт с хвойна

Също така се препоръчват и разтривки с отвара от хвойна. Нейните иглички се смилат и отваряват в продължение на 15 минути, след това се настояват 2-3 часа и се прецеждат. Отварата трябва да се съхранява в хладилник на 4-6 градуса по Целзий над нулата. Това по един страхотен начин спомага за цялостното възстановяване след инсулт. Освежава, тонизира и има съживяващ аромат.

Рецепта №5 с корени от глухарче

Тъй като едно от най-трудните неща при възстановяване след инсулт е да възвърнете предишните си двигателни способност (най-често те са най-засегнати), ще ви препоръчаме една рецепта от билката глухарче, която да ви помогне в този процес. То притежава силата да пречиства кръвта от вредния холестерол, както и да нормализира процеса на обмяна на веществата.

Всичко което ви е необходимо са 50 грама добре изсушени корени от глухарче. Стрийте ги до получаването на много фин прах. Смесете ги с 50 грама билков мед. С чаена лъжичка, която трябва да ви служи и като мерителна, оформете топченца от сместа. Съхраняват се в хладилник. Всеки ден, по три пъти, приемайте по едно от тези топченца, като предварително го размиете в запарка, приготвена от една супена лъжица листа на глухарче, залято с една чаена чашка вряла вода. Ще останете учудени от ефекта на тази невероятна рецепта.

Корени от глухарче за възстановяване след инсулт

Корени от глухарче за възстановяване след инсулт

Най-важното лечение е емпатията!

Нищо обаче не помага така, както личната съпричастност, обичта, загрижеността и емпатията (съпреживяването). Това означава да си представите човека здрав и да пожелаете той отново да бъде здрав в цялата си сила. Когато направите това искрено, у вас ще се появят и сили, и идеи как да го постигнете. Емпатията се състои в това, да се опитате да разберете какво чувства пациентът в момента и да намерите в себе си интуитивния отговор – как може да му се помогне.

Най-добре лекува любовта. Милосърдната сестра, обичаният син и скъпата дъщеря помагат повече, отколкото и най-добрият лекар. Можете да забележите как след като свършите нещо, което не ви е по вкуса като грижа към болния, той изведнъж започва да се оправя. Когато преодолеете съпротивата си и му помогнете да стане от тоалетната чиния и дори да се избърше след голяма нужда, това може да се окаже животоспасяващо. След един такъв акт се случва болният да претърпи сериозен обрат в заболяването, да скочи и да започне бърз оздравителен процес.

Така че възприемете неговата болест като изпитание за самите вас. Ако вие израстнете в обичта си към пациента, той ще се оправи най-вероятно. Всичко зависи от отношението и грижите ви към него.

ВАЖНО! Вижте и това ТУК: Още изпитани рецепти за възстановяване след инсулт!

Но както споменахме и по-горе – не забравяйте, че упоритостта и постоянството ще бъдат ключа към вашето успешно възстановяване след инсулт.

Enjoyed this post? Share it!

 

2 коментара по “5 уникални рецепти за бързо възстановяване след инсулт + хранене

  1. Страхотна статия! Ние нашия баща го оправихме като му давахме отвара от бял равнец и жълт кантарион като билки за възстановяване след инсулт!

  2. Много помага за възстановяване от инсулт чай от комбинацията Демир бозан. Но не се подвеждайте да купувате от евтината, защото е ментак не действа. Пробвал съм я, само си загубих времето, а то е супер ценно след инсулта. Вземете тази оригиналната от 43 лева на „Фарма витал“, работи безотказно и човекът се оправя за един месец!

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *