Бяло течение и лечение с билки

Бялото течение може да има много причинители – настинка, вътрешна инфекция, дори някои онкологични заболявания. Ето защо е добре да се направят пълни изследвания и микробиология. Ако случая не е тежък, но антибиотиците не помагат или пък паралелно с тях, може да се прибегне до изпитано билково лечение. За целта ви предлагаме две рецепти – за вътрешна употреба и за промивки, които ще изчистят причинителите и най-вече ще ви накарат да се почувствате спокойна.

За пиене: Смесете по 50 г мечо грозде, орех, хвощ, бял имел, червено подъбиче, лайка, мащерка и коприва. Слагате 600 мл вода да заври и в нея поставяте 2 с.л. от билковата смес. Оставяте три минути да поври, след което махате от огъня и се

оставя да престои половин час преди да се прецеди. От така приготвената отвара се приема 6 пъти дневно по 80 мл, 15 минути преди ядене и 30 минути след ядене.

За външна употреба – промивки и тампони: Смесвате по 80 грама от суха билка на смрадлика, камшик и по 50 г лайка, босилек, мащерка и лен. В един литър вода поставяте 3 с.л. от билковата смес, като водата предварително трябва да е завряла. Оставяте три минути да ври, след което половин час престоява преди да се прецеди. С тази смес се правят всяка вечер промивки, до изчезването на появилото се бяло течение. Със същата отвара могат да се правят и тампони. Взема се памук колкото орех, обвива се с марля и се завързва на конец, така че от него да висят 10-20 см. Така приготвените тампони се накисват в отварата и се поставят във влагалището сутрин и вечер.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *