Бяло течение се лекува с тази билкова запарка

Бялото течение се повлиява от запарка с орехови листа

Бялото течение е състояние, което се появява при много жени. Въпреки че съществуват редица съвети за справянето с него, на особена популярност продължават да се радват рецептите, предвидени от народната медицина.

Демир бозан билки за бъбреци

Бяло течение лекувайте с орех!

Според знанията на старите билкари, с особен успех за лечението на бяло течение се прилага запарка от орех, като за приготвянето й се използват както листата, така и зелената обвивка на плодовете.

Основното действие на ореха в това отношение е свързано със свойствата му на дезинфектант, което е от особено значение за успешното лечение на бяло течение.

Самата билкова запарка за лечение на бяло течение с орех може да се приготви както за вътрешно, така и за външно приложение.

Ако се приготвя за консумация, необходими са 2 с.л. ситно нарязано изсушени листа от орех. Те се заливат с половин литър вряща вода и се оставят на огъня за още 5 минути. След отдръпването на запарката от огъня тя се прецежда и от нея се пие по 100 мл по 3 пъти на ден преди хранене.

За външна промивка на бяло течение се прилага запарка, приготвена от 5 с.л. листа от орех, които се варят 15 минути в 2 литра вода. Когато се охлади до подходяща температура, се прави промивка на половите органи за лечение на бяло течение.

бутон за социални мрежи

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *