Мигрената се повлиява от бял равнец!

Вижте как да се отървете от непоносимото главоболие

При мигрена периодично се появяват болки в едната или двете половини на главата, но можете да ги овладеете с билката бял равнец. Мигренозният пристъп може да трае от няколко минути (в „добрите” случаи) до няколко часа (в по-лошите дни). Жените са засегнати значително по-често от мъжете.

Вижте как да се отървете от непоносимото главоболие

Понякога болките са непоносими, страдащите нерядко имат чувството, като че „главата им се пръсва”. Често се прибавят гадене и повръщане, свръхчувствителност към светлина и двоен образ.

Главоболието е определящия признак на мигрената, но често са налице и други съпътстващи явления. Съществен симптом е гаденето. Само при мисълта за ядене настъпва прилошаване, както и повръщане. При около 1/3 от мигренозно болните се появяват неврологични смущения, предимно в началната фаза на пристъпа. Нормалното съзнание остава ясно, но са възможни леки психични разстройства. Концентрацията отслабва.

Известни са много и различни причини, които могат да провокират мигренозен пристъп. Такива са прекомерното претоварване и големи изисквания, съчетани с притеснителност, коректност или честолюбие. Наследствените фактори също играят роля, както и случайни причини: менструация, злополука, физическо напрежение, алкохол, промени във времето и стрес.

Билкова рецепта при мигрена с бял равнец:

Начин на приготвяне – една препълнена чаена лъжичка билка се запарва в чаша гореща вода за 30 секунди, след което се прецежда. Пият се на глътки до две чаши дневно (чаят трябва да е много топъл). Редовното лечение с чай от бял равнец може напълно да отстрни мигрената.

Мигрената се повлиява от бял равнец!
5 (100%) 1 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *