Ветрогон при затруднено уриниране и проблеми с простатата

Ветрогонът е често срещан у нас, но по-скоро е смятан за вредно растение, или плевел, отколкото за билка. Надморската височина до която се разпространява е към 1200 м.

Цветчетата му са бледо зеленикави и в основата им са залегнали бодлички. Плодът му е с формата на елипса и също е покрит с дребни шипчета.

Лечение с билката ветрогон

Лечение с билката ветрогон

Ветрогонът цъфти през всички летни месеци и тогава се препоръчва събирането на му, ако искате да извлечете най-силните и лековити качества. Корените на растението също притежават лечебни свойства. От тях се извлича сок, докато са пресни, но за да са ви полезни вадете ги преди или след цъфтежа на билката.

Ветрогон се препоръчва при упорита и трудно лечима кашлица, възпаления на бъбреците, полова немощ, възпалителни процеси върху простата. Лечебните и качества са доста полезни при регулиране на нередовен менструален цикъл. Макар и слабо проявени, притежава противовъзпалителни способности при заболявания на очите или ушите. Лечебните и свойства позволяват и лечение на симптомите на заболявания, като кожни инфекции, туберкулоза, катари при дихателните органи.

“Демир

За да се засилят противоинфекцизните и противовъзпалителните лечебни свойства на ветрогон можете да я съчетавате с билки, като брезата, мечото грозде, боровинката и други. Несъвместимост с лекарствени препарати или други билки, не се наблюдават.

За да си приготвите отвара от ветрогон са ви необходими една шепа изсушени стъркове или една супена лъжичка сушени корени от билката. Сваряват се за около десетина минутки в 1/2 литър вода. След сваряването и не бързайте да прецеждате отварата, а я оставете да изстине заедно с билката. От готовата отвара се приема по 120 мл, преди хранене, по четири пъти на ден.

Тази отвара от ветрогон се препоръчва при затруднено уриниране и проблеми с простата. Изпробавайте я и ще останете изненадани от почти мигновеното облекчение, което ще ви донесе, ако страдате от този проблем.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *