Бабини рецепти за високо кръвно

Безсънието, тревогите, нещастията играят важна роля за възникването му

Повишеното кръвно (артериално) налягане се нарича артериална хипертония и е едно от най-честите болестни състояния при човека.

Високото кръвно се повлиява от тази рецепта

Това са само част от причините за хипертонията – безсънието, тревогите, нещастията играят важна роля за възникването й. Има научни доказателства, които говорят за наследствена обремененост. Изтъкват се множество фактори, които имат значение за стартиране на хипертонията, като нервнопсихическо напрежение, преяждане, затлъстяване, застоял начин на живот, алкохол, пушене, прекалена консумация на кафе и чай, консумация на солени храни.  Приема се,че продължителното напрежение на нервната система води до отслабване на регулаторната й функция по отношение на кръвното налягане.

Преборете се с високото кръвно с помоща на тази билкова рецепта.

Лечебна билкова рецепта при високо кръвно:

Начин на приготвяне – четвърт килограм скилидки чесън се заливат с чист 95-градусов спирт. Поставя се на прозореца и се оставя да престои 2 – 3 седмици. Особено важно е мястото да е огрявано от слънце. След 3 седмици тинктурата е готова. Дозата от 20 – 30 капки (може върху бучка захар) бързо понижава повишеното кръвно налягане. Не превишавайте дневното количество, защото може да има обратен ефект. Посочената тинктура е полезна и за профилактика. В такъв случай застрашените от високо кръвно (или страдащите, които са го норманизирали) могат да вземат 3 пъти месечно по 3 дни 10 – 15 капки.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *