Внимание! Билка срещу високо кръвно предизвиква дори смърт

Билка, препоръчвана за понижаване на високо кръвно налягане, може да предизвика дори смърт!

Билката гороцвет, която се препоръчва за понижаване на високото кръвно налягане, трябва да се използва изключително внимателно – тя е силно отровна и не бива от нея да се приема без стриктен контрол от страна на човек с познания в област в областта на билколечението или без медицинско образование.

Внимавайте с тази билка срещу високо кръвно!

Този съвет трябва да се даде, тъй като билката гороцвет се препоръчва за лечението на редица заболявания, сред които сърдечни заболявания, като затлъстяло сърце, като сърдечна невроза или нарушения на сърдечни ритъм, както и при сърдечна недостатъчност.

В същото време, гороцветът се използва и като средство за успокояване на нервите и за понижаване на високото кръвно налягане.

Тази богата гама от полезни страни прави билката изключително популярна, но тя е достатъчно силна и отровна, че от полезна да се превърне дори в смъртоносна.

Трябва да се има предвид, че с лечебни цели се използва най-вече надземната цъфтяща част на растението, като от нея се приготвя запарка или тинктура в зависимост от здравословното състояние и предписаното лечение.

“Фигурин

Полезните съставки, на които гороцветът дължи ползите, които има по отношение на здравето, са цимарин и адонитоксин, още фитоестроген и адонит.

Преди да пристъпите към лечение с гороцвет се консултирайте със специалист, независимо дали става дума за лечение на сърдечни проблеми или за понижаване на високо кръвно налягане.

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *